Kaunietis: pasibaisėjau šios moters su šunimi elgesiu parke | Kas vyksta Kaune

Kaunietis: pasibaisėjau šios moters su šunimi elgesiu parke

Skaitytojo nuotr.

„Kas vyksta Kaune” skaitytojas Paulius kreipėsi į redakciją, norėdamas sudrausminti šunų vedžiotojus parkuose, kurie elgiasi neatsakingai. 

[galerija kiek=”4″]

Ketvirtadienio rytą, apie 10:30 val., vyras kaip įprastai bėgiojo Panemunės šile. Jam išbėgant nuo Smetonos alėjos pusės, pastebėjo ne vieną gyventoją, vedžiojantį šunis. Spėjo pasidžiaugti jų atsakingumu, kad gyvūnams atlikus gamtinius reikalus, žmonės surinkdavo ekskrementus ir išmesdavo į tam skirtas šiukšliadėžes. Tačiau, viena moteris sutvarkyti aplinkos, po gyvūno atliktų gamtinių reikalų nesiteikė ir savo kelionę tęsė.

Šalia vaikšto vaikai

Moterį sudrausminti pribėgęs kaunietis Paulius išdėstė nepasitenkinimą tokiu neatsakingu elgesiu ir liepė susirinkti, ką paliko, tačiau moteris į kalbas nereagavo, prasitarė, kad pati yra Panemunės bendruomenės narė ir tarstelėjusi keletą necenzūrinių žodžių, nuėjo savais keliais.

„Bėgiojau asfaltuotu takeliu parke, o ne kažkur vidury miško. Šuns „turtas” buvo paliktas vos 20 cm nuo žmonių pamėgto takelio, šalia vaikščiojo vaikai, mamos vežiojo vežimėlius. Vaikai lengvai gali įklimpti į šį „turtą”, o paskui tėvams reikia visa tai valyti. Sakykit, ar tai normalu?”, – klausė Paulius.

Jis atkreipė dėmesį, kad visame Panemunės šile įrengtos šunų ekskrementams skirtos šiukšliadėžės.

„Bet prie kiekvieno šuns šiukšlinės juk nepastatysi, tokiems nesusipratėliams net tūkstantis jų nepadės!”, – svarstė vyras.

Jis patarė bendruomenės nariams būti pilietiškesnius ir pradėti nuo savęs: „Tereikia noro ir maišelio”,  – pridūrė pašnekovas.

Situacija gerėja

Panemunės bendruomenės centro pirmininkas Gediminas Žukauskas teigė, kad situacija šiuo klausimu gerėja, žmonės sąmoningėja.

Jo tikinimu, vietiniai šunų vedžiotojai vieni kitus pažįsta, tad surenka šunų paliktą „turtą”:

„Juk nepatogu kaimynams vieniems prieš kitus taip elgtis”, – sakė G. Žukauskas. Jis pastebėjo, kad šunų ekskrementų dažniausiai nesurenka atvykėliai iš kitų vietovių, atvažiuojantys čia su automobiliais.

G. Žukauskas priminė, kad specialių šiukšliadėžių, susiruošus vedžioti šunį Panemunės šile, reikia ieškoti netoli J. Basanavičiaus paminklo, Gailutės gatvės pabaigoje, taip pat Vaidilos gatvėje.

Panemunės centro pirmininkas gyventojams patarė būti iniciatyvius ir ragino kreiptis į Panemunės seniūniją bei kartu sudaryti žemėlapį, kuriame bus įrengta daugiau šunų ekskrementams skirtų šiukšlinių.

Specialių šiukšliadėžių – apie 400

Kauno miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus Sanitarijos inspekcijos vadovė Rūta Trakanavičienė sakė, kad pagal gyvūnų laikymo Kauno mieste taisykles, žmonės, vedžiojantys šunis, privalo su savimi turėti  maišelį ar kitą priemonę ir surinkti savo augintinių ekskrementus. Juos išmesti reikia į specialias šiukšliadėžes, kurių Kauno mieste įrengta 391.

R. Trakanavičienė atskleidė, kad jei policija ar sanitarijos inspektoriai pažeidimą nustatytų vietoje – pažeidėjui grėstų administracinė atsakomybė, pagal LR administracinių teisės pažeidimų kodeksą.

„Pažeidėjas būtų nubaustas rašytiniu įspėjimu arba bauda nuo 29 iki 116 eurų. Jei žmogus per metus nebuvo baustas dėl šio pažeidimo, jam būtų taikoma lengvata – perpus mažesnė bauda už minimalią“, – aiškino R. Trakanavičienė.

Šįmet už šį pažeidimą Kaune jau nubausta keliasdešimt gyventojų.

Pastebėjus pažeidėją, inspektorė nurodė užfiksuoti asmenį ir nuotrauką atsiųsti į Kauno miesto savivaldybę, adresu: info@kaunas.lt arba iškart kreiptis į policiją.

Inspektorė kartu priminė šunų augintojams nepamiršti, kad šunį būtina vedžioti su pavadėliu, nepaisantiems taisyklių gresia baudos.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA