Kur dingo šaligatvis miesto centre? | Kas vyksta Kaune

Kur dingo šaligatvis miesto centre?

Maironio gatvės atkarpoje, prie buvusio prekybos ir laisvalaikio centro „Sostinė“ pastato esantis šaligatvis – galvos skausmas ne tik juo keliauti turintiems neįgaliesiems, tėvams stumiantiems vaikų vežimėlius, bet ir prasilenkti siekiantiems eiliniams gyventojams.

Vienoje gatvės pusėje šaligatvio plotis kai kur tesiekia vos 55 cm. Kitoje gatvės pusėje, keliaujant link Karo muziejaus – dalies šaligatvio išvis nėra – jį dengia statybinės tvoros, įsirėžusios į važiuojamąją dalį, tad pėstieji priversti pažeidinėti kelių eismo taisykles ir žingsniuoti keliu.

Praėjimą sumažina ne tik čia sustatyti automobiliai, verčiantys pėsčiuosius kaip reikiant susisprausti, bet ir nubyrėjusios gatvės trinkelės bei statybinės skardos, izoliavusios šaligatvį. Pagal reikalavimus neįgaliesiems, šaligatvio plotis turi būti ne siauresnis, nei 1,2 m.

Esanti situacija ne tik verčia pažeidinėti KET, bet ir kelia pavojų žmonių gyvybei.

Situaciją komentuodamas Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras tikina, kad nesklandumai bus pašalinti šią savaitę.

„Pagal suderintą projektą rangovas turi įrengti pėsčiųjų perėją per Maironio g. prieš užtvertą teritoriją. Kol kas rangovas įrengė tik perėjos kelių Eismo ženklus, bet dėl oro sąlygų neatliko kelio dangos horizontalaus ženklinimo, todėl kai kurie vairuotojai nepastebėdami pėsčiųjų perėjos palieka automobilius užtverdami pėsčiųjų perėją. Tikimės, kad atlikus kelio dangos ženklinimą, pėsčiųjų perėja bus matoma, saugi ir patogi”, – sakė P. Keras.

Ant aptvertų skardų informuojama, kad projekto valdymo darbus ir techninę apžiūrą atlieka UAB „Statybų sprendimai”. Šalia kabo UAB „Ava statyba” plakatas su užrašais, bylojančiais apie statybininkų saugą: „Aš atsakingas, todėl darbo metu esu tvarkingas”, „Yra daugiau nei viena priežastis darbe elgtis saugiai”.

Tačiau apie pėsčiųjų saugumą, matyt, pamiršta pagalvoti.

Kol šioje Maironio g. dalyje vyksta statybos darbai – rekomenduojama rinktis saugesnį maršrutą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA