Perkantiems bilietus pas vairuotojus, brangs važiavimas miesto autobusais ir troleibusais | Kas vyksta Kaune

Perkantiems bilietus pas vairuotojus, brangs važiavimas miesto autobusais ir troleibusais

R. Tenio nuotr.

Bilietų kainos didinimas numatomas ne tik mikroautobusuose, bet taip pat ir kitame viešajame transporte. Tiesa, norintys autobusais ar troleibusais važiuoti už įprastą kainą, vienkartiniais bilietais turės pasirūpinti iš anksto.

Vakar „Kautra“, kuri šiuo metu aptarnauja 7 maršrutinio taksi maršrutus, paskelbė, jog bus dešimt centų branginamas bilietas. Bendra kaina sieks eurą. Taip pat mikroautobusai bus prijungti prie elektroninės bilietų sistemos ir keleiviai galės įsigyti terminuotą viešojo transporto bilietą, kuris tinka visam Kauno viešajam transportui. Už tokį mėnesinį bilietą siūloma kaina – 35 eurai.

Įstatymų projekte numatomos ir kitos viešojo transporto permainos. Siūloma branginti ir autobusų bei troleibusų vienkartinius bilietus. Tiesa, brangtų tik viešajame transporte parduodami važiavimo bilietai. Norintys važiuoti įprasta kaina, turėtų bilietais pasirūpinti iš anksto, pildant elektroninę kortelę internetu, spaudos kioskuose ar kitose viešojo transporto bilietų pardavimo vietose.

Tikisi sumažinti apkrovą vairuotojams

Projekte numatyta vienkartinio bilieto, perkamo pas autobuso vairuotoją, padidinti 10 centų. Šiuo metu bilietas viešajame transporte kainuoja 0,7 euro, o jei taryba pritars, kainuos – 0,8 euro. Žmonės, galintys gauti lengvatą, mokės atitinkamai. Bilietas su 50 proc. nuolaida kainuos 0,4 euro, o su 80 proc. – 0,16 euro.

Tokios pataisos siūlomos tam, kad būtų sumažinta apkrova vairuotojui ir keleiviai būtų motyvuoti bilietus įsigyti iš anksto. Tikimasi, kad net 33 proc. keleivių, kurie dabar bilietus įsigyja iš vairuotojo, po pabrangimo juos pirks ne viešajame transporte. Taip vairuotojui nereikės blaškytis ir vėluoti pagal grafiką.

Tokius pakeitimus taryba svarstys artimiausiame posėdyje. Jei bus pritarta siūlymams, viešojo transporto bilietai brangs nuo rugsėjo 1-os dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA