Kaune paskelbta gripo epidemija | Kas vyksta Kaune

Kaune paskelbta gripo epidemija

R. Tenio nuotr.

Sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis Kaune pasiekė epideminį lygį. Nuo šio pirmadienio Kaune skelbiama gripo epidemija.

Kauno visuomenės sveikatos specialistai perspėja, kad mieste stebimas ryškus sergamumo gripo padidėjimas, o bendras sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis pasiekė epideminį lygį – 146,5 atvejo 10 000 gyventojų per savaitę.

Vertinant sergamumo rodiklius ir dinamiką, lyginant sergamumo gripu rodiklius su trečiąją sausio savaite stebimas susirgimų gripu dalies padidėjimas nuo 7,4 proc. iki 16 proc.

Kaip praneša Sveikatos visuomenės centro specialistai gripu daugiau serga suaugusieji, o 29 proc. susirgusiųjų vaikai.

Epidemija taip pat jau paskelbta Alytuje, Druskininkuose ir Ukmergės rajone.

Gripo epidemija skelbiama, jeigu savivaldybėse 10-čiai tūkst. gyventojų tenka daugiau nei šimtas sergančiųjų gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI), o gripo atvejai sudaro apie 30 procentų susirgimų.

Tuo metu Alytaus mieste sergamumas gripu ir ŪVKTI praėjusią savaitę siekė 259,4 atvejo 10-čiai tūkst. gyventojų, gripo atvejai sudarė 18 proc. susirgimų. Druskininkų savivaldybėje gripu ir ŪVKTI praėjusią savaitę sirgo 215,4 žmonių 10-čiai tūkst. gyventojų, gripas diagnozuotas 35,9 proc. susirgusiųjų, BNS informavo Alytaus visuomenės sveikatos centras. Ukmergės rajone 10-čiai tūkst. gyventojų teko beveik 156 susirgimai, skelbia Vilniaus visuomenės sveikatos centras.

Anot Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro, sausio 25-31 dienomis bendras Lietuvos sergamumo rodiklis buvo 124,28 atvejo 10-čiai tūkst. gyventojų, ankstesnę savaitę 10-čiai tūkst. gyventojų teko per 79 susirgimus gripu ir ŪVKTI.

Lietuvoje didesnis nei 100 atvejų 10-čiai tūkst. gyventojų sergamumo rodiklis registruotas 7 iš 10-ies apskričių (Alytaus, Telšių, Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Tauragės, Panevėžio), likusiose trijose apskrityse (Šiaulių, Utenos, Marijampolės) sergamumo rodiklis viršijo 90 atvejų 10-čiai tūkst. gyventojų.

Pastarąją savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldyta 240 asmenų. Iš jų – 159 vaikai. 12 iš hospitalizuotų asmenų paguldyti į intensyviosios terapijos skyrių. Daugiausiai į ligoninę dėl gripo buvo paguldyta Vilniaus, Kauno, Panevėžio apskrityse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA