Skaitytojas: autobuso vairuotojai pastoviai sankryžoje pažeidinėja KET | Kas vyksta Kaune

Skaitytojas: autobuso vairuotojai pastoviai sankryžoje pažeidinėja KET

"Kas vyksta Kaune" skaitytojų nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas piktinasi, jog vienoje itin judrioje Kauno gatvėje autobuso vairuotojai pažeidinėja Kelių eismo taisykles. Vairuotojas tikina, jog taip važiuojantis viešasis transportas ne tik padidina avarijos tikimybę, bet taip pat ir trukdo kitiems eismo dalyviams.

[galerija kiek=””]
Vairuotojas užfiksavo, jog Taikos prospekto ir A. Baranausko gatvės sankryžoje (prie „TEO“) autobusų vairuotojai leidžia sau važiuoti, kaip nori ir visiškai nepaisydami nubraižytų kelio linijų.

„Kodėl autobusai prie buvusio „Telekomo“ pastoviai pažeidinėja KET? Kiekvieną dieną šią sankryžą pravažiuoju keletą kartų, tai dar nemačiau pastaruosius du mėnesius, kad jie važiuotų tiesiai, pirmąją juosta“, – laiške dėstė skaitytojas Tadas.

Pagal nubraižytas linijas ir sudėliotus kelio ženklus, norint kirsti Taikos prospektą ir iš Birželio 23-osios gatvės patekti į A. Baranausko g., tai galima daryti tik iš pirmosios eismo juostos. Kitos dvi skirtos sukti tik į kairę ir patekti į Taikos pr. Deja, dažniausiai autobusų vairuotojai iš antrosios juostos drąsiai spaudžia greičio pedalą ir nuvažiuoja tiesiai. Greičiausiai vairuotojai nusprendžia taip važiuoti, kad nereikėtų laukti eilėje ir sutaupytų laiko.

Kauno kelių policijos vadas Danas Česnauskas portalui „Kas vyksta Kaune“ patikino, jog KET galioja visiems vienodai ir viešasis transportas jokių išskirtinių teisių neturi. Autobusų vairuotojai privalo laikytis KET ir važiuoti kaip visi.

Skaitytojas Tadas rekomenduoja šioje vietoje tik kirtus Taikos Prospektą, iškart rikiuotis į antrąją eismo juostą, nes šiek tiek pavažiavus ji susiaurėja. Jei vairuotojai ankščiau persirikiuos, mažiau trukdys tiems, kurie atvažiuoja iš Taikos pr.

ATNAUJINTA

Portale „Kas vyksta Kaune” užvirė arši diskusija. Vieni skaitytojai pritaria, jog autobusai ne tik šioje, bet ir kitose miesto sankryžose dažnai nesilaiko KET ir sukelia kitiems eismo dalyviams pavojų. Kiti kauniečiai įrodinėjo, jog minimoje vietoje yra eismą draudžiantis ženklas, kuris viešajam transportui leidžia važiuoti, todėl vairuotojas KET nepažeidžia. Kauniečiai tvirtina, jog jei žmonės nemato ženklų, nederėtų išvis į gatves važiuoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA