Kaune įsikūrė pasaulinė IT kompanija „Bentley Systems“ | Kas vyksta Kaune

Kaune įsikūrė pasaulinė IT kompanija „Bentley Systems“

R. Tenio nuotr.

Pasaulinė programinės įrangos teikėja „Bentley Systems“, prieš dešimtmetį įsteigusi pirmąjį biurą Vilniuje, plečiasi ir atidaro biurą Kaune. Centre įsikūrusioje kompanijoje planuojama įdarbinti per 50 IT specialistų iš viso Kauno regiono.

„Dar kartą patvirtina, kad Kaune yra KTU, kuris ruošia gerus specialistus. Kuo daugiau į miestą ateina tarptautinių kompanijų, tuo daugiau studentų bus garantuoti dėl savo ateities, nes toks darbas tarptautinėse kompanijose atneša labai daug žinių ir patirties, kas gali paskatinti kurti savo verslą“, – kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Bendrovė siekia naujajame biure įdarbinti daugiau kaip 50 geriausių programinės įrangos specialistų iš Kauno ir jo apylinkių. Idealūs kandidatai bendrovei – kompetentingi programinės įrangos profesionalai, pasižymintys stipriais analitiniais įgūdžiais ir aistra mokytis, siekiantys karjeros galimybių.

Anot „Bentley Systems“ žmogiškųjų išteklių vadovės Rytų Europai Girėnės Ščiukaitės, šiuo metu žmogiškųjų išteklių komanda renka norinčiųjų dirbti „Bentley Systems“ paraiškas, o prie komandos Kaune jau yra prisijungę dešimt programinės įrangos specialistų.

„Mes programinės įrangos kūrimo specialistams Lietuvoje duodame galimybę prisidėti prie įspūdingiausių infrastruktūros objektų: pastatų, kelių, tiltų, naftos platformų, oro uostų ir t. t. – gimimo visame pasaulyje. Mūsų darbuotojams negresia monotonija darbe, – jie kasdien sprendžia neeilines technines problemas, ieško nestandartinių sprendimų. Paklausti, kas labiausiai patinka šioje įmonėje, kolegos visų pirma pamini darbo įdomumą – Lietuvoje beveik nėra kitų įmonių, kuriose programuotojai galėtų kurti tokio masto ir sudėtingumo produktus“, – sakė įmonės atstovė.

„Bentley Systems“ pirmauja tarp kompanijų, teikiančių šiuolaikinius programinės įrangos sprendimus dizaino, statybos ir aplinkos srityse. Jos inovacijos gerina viso pasaulio bendruomenių gyvenimo kokybę.

Kompanija ne tik teikia novatorišką programinę įrangą ir paslaugas pasaulio infrastruktūrą projektuojančioms, statančioms ir prižiūrinčioms bendrovėms bei profesionalams, bet ir nuolat palaiko jaunus žmones, pasirenkančius su infrastruktūros kūrimu bei priežiūra susijusias profesijas. Ji skatina jaunuolius studijuoti inžineriją ir susijusias specialybes, o jau studijuojantiems padeda pasiruošti karjerai šioje srityje, skirdama darbuotojų laiką, inžinerinę programinę įrangą, STEM stipendijas ir kitą finansinę pagalbą mokslo institucijoms. Kompanija bendradarbiauja su KTU gimnazija, Vilniaus licėjumi, Nacionaline moksleivių akademija ir Lietuvos informatikos olimpiados organizatoriais.

Apie „Bentley Systems“

„Bentley Systems“ – pasaulinė lyderė, teikianti architektams, inžinieriams, geoinžinieriams, konstruktoriams ir verslo vadovams skirtus visapusiškus programinius sprendimus dizaino, statybų ir infrastruktūros operacijų tobulinimui.

„Bentley Systems“ programinės įrangos inovacijos prisidėjo prie Londone pastatytų „30 St Mary Axe“, „Leadenhall“ ir 2012 m. vasaros Olimpinių žaidynių pastatų. Bendrovės indėlis svarbus didžiausio Europoje infrastruktūros projekto „Crossrail“ įgyvendinime. „Bentley Systems“ taip pat dirbo prie nacionalinio Škotijos stadiono. Ji teikė paslaugas įrengiant Trijų tarpeklių hidroelektrinės užtvanką ir 500 metrų sferinį radijo teleskopą „Aperture“ Kinijoje. Jos programinės įrangos inovacijos naudotos statant ilgiausią pasaulio tiltą Milau, Prancūzijoje, ir naują „Midfield“ terminalą Abu Dabio oro uoste Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

1984-aisiais įsteigtoje „Bentley“ dabar dirba daugiau kaip 3 tūkst. žmonių daugiau kaip 50-yje šalių. Jos metinės pajamos viršija 600 mln. JAV dolerių (554 mln. Eur). Nuo 2006-ųjų kompanija yra investavusi daugiau kaip 1 mlrd. JAV dolerių (924 mlrd. Eur) į tyrimus, plėtrą ir įsigijimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA