Konservatoriai švelnina toną: iš Laisvės alėjos dingo reklamos su milicininko kepure | Kas vyksta Kaune

Konservatoriai švelnina toną: iš Laisvės alėjos dingo reklamos su milicininko kepure

Kas vyksta Kaune nuotr.

Rinkiminei kovai dėl Kauno miesto mero posto įsisiūbuojant, kandidatai neriasi iš kailio, kaip užkariauti papildomus kauniečių balsus kovo 15-ąją dieną vyksiančiame antrame tiesioginių mero rinkimų ture.

Penktadienio rytą daugelis kauniečių atkreipė dėmesį į raudonas reklamas, skatinančias pasirinkti teisingai. „Kartą milicininkas – amžinai milicininkas. Ar jam budinti Kauną?“. Tokiais tekstais su iliustruota milicininko kepure Kauno konservatoriai skatino miestiečius pasirinkti būsimą Kauno merą rinkimuose.

Ši rinkimams skirta reklama neliko nepastebėta kandidato į Kauno merus Visvaldo Matijošaičio, kuris išdėstė savo požiūrį.

„Į prasivardžiavimus nereaguoju. Man jie nekelia emocijų, tik parodo konkurentų padorumo lygį. Gaila tik tai, kad tokiais pareiškimais šie konservatoriai menkina buvusius ir esamus pareigūnus. Gal juos yra nuskriaudę policininkai?

Nesuprantu, kaip galima lyginti patriotizmą ir profesiją. Ar Kupčinsko profesija – patriotas? Esu šeštos kartos kaunietis. Manau, jau esu kur kas didesnis Kauno patriotas negu dabartinis meras, kuris nuvarė miestą į duobę ir desperatiškai bando gelbėti savo kėdę”, sakė V.Matijošaitis.

Kilus karštoms kauniečių diskusijoms internete, penktadienio popietę šios reklamos iš Laisvės alėjos dingo ir buvo pakeistos į mažiau prieštaringesnes „Prisiekęs Kaunui! Kovo 15-ąją palaikyk Andrių Kupčinską“ su kariška kepure plakato centre.

Tiesa, ir šios reklamos atkreipė „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų dėmesį, kurie teigia, jog politinėje reklamoje negalima naudoti karinės atributikos.

LR Krašto apsaugos ir karo tarnybos įstatymo 36 str. 4 dalis skelbia: „Atsargos, dimisijos kariai, kariai savanoriai ir kiti aktyviojo rezervo kariai, taip pat parengtojo rezervo kariai, dalyvaudami politinėje veikloje, apibrėžtoje šio straipsnio 1 dalyje, neturi teisės jokiu būdu jos sieti su savo, kaip kario, statusu, daryti nuorodų į savo karinį laipsnį, dėvėti karinę uniformą“.

Dalis skaitytojų taip pat išsakė nuomonę, kad dabartinis Kauno meras A.Kupčinskas, deklaruojantis kovą su sovietiniais palikimais, pavyzdžiui, aktyviai remiantis sovietinių simbolių pašalinimą nuo Aleksoto tilto, pats aktyviai miestą puošia plakatais su sovietine milicininko kepure.

Pasak kandidato į merus Andriaus Kupčinsko rinkiminio, iš Laisvės alėjos plakatai išimami planingai. Artėjant Kovo 11-ajai centrinėje miesto dalyje vyks daug šventinių renginių, todėl tuos stendus papuoš su šia tematika susiję plakatai.

„Matome, kad tai daugelį kauniečių iš tiesų privertė susimąstyti, ar mes tikrai viską žinome apie antro pagal dydį šalies miesto meru norinčio tapti verslininko praeitį. Žinau daug puikių anksčiau milicijoje dirbusių kauniečių, kurie mūsų šaliai atgaunant Nepriklausomybę nepasuko į verslą, o davė priesaiką Lietuvai ir tapo jau laisvos Lietuvos policijos dalimi. Jų sąžiningas darbas ir atsidavimas lėmė tai, kad policija šiandien turi tvirtą visuomenės pasitikėjimą“.

„Iš mano varžovų lūpų girdžiu kaltinimus, kad kelti visuomenei rūpimus klausimus apie jo praeitį neva yra nemoralu. Šioje vietoje norėčiau paklausti – ar moralu yra savo velionės žmonos atvaizdą naudoti politinėje reklamoje? Ar moralu visus per šią kadenciją mūsų įgyvendintus darbus ir sėkmingus projektus prisiskirti sau?“, komentavo A.Kupčinskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA