Sovietinei simbolikai atėjo galas | Kas vyksta Kaune

Sovietinei simbolikai atėjo galas

Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Antradienį Kaune posėdžiavusi Kultūros paveldo departamento nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba pritarė siūlymui išbraukti ant Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tilto esančią sovietinę simboliką iš vertingųjų tilto savybių sąrašo. Šis sprendimas Kauno miesto savivaldybei suteikia teisę nuo tilto pilonų pašalinti sovietines žvaigždes ir herbus.

„Kaunas nuo seno yra lietuviškiausias šalies miestas, todėl situacija, kai mes neturėjome teisės nuo Vytauto Didžiojo tilto pašalinti sovietinių simbolių, buvo itin nemaloni. Sveikinu šiandieninį paveldo vertinimo tarybos sprendimą. Pasirūpinsime, kad sovietinė simbolika nuo Vytauto Didžiojo tilto būtų nuimta kaip įmanoma greičiau“, – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ prieš keletą mėnesių skaitytojams buvo priminęs apie šią problemą. Tada Kultūros ir paveldo skyriaus darbuotojai tikino, jog pritarus nuimti sovietinius reliktus nuo tilto, tai miestui nemažai kainuotų. Ardymo darbų suma gali siekti ir 100 tūkst. litų.

„Kol kas konkrečios sumos tikrai neturime. Žinome tiek, kad darbai gan brangiai kainuos, nes tais laikais darytos labai tvirtos konstrukcijos. Ten yra ketaus plokštės, kurios buvo daromos su tikslu, jog tarnaus amžinai“ – kalbėjo Kauno kultūros paveldo skyriaus vedėja Adrijana Filinaitė.

Nuimtos sovietinės lentos keliaus į Kauno muziejų arba į Grūto parką Druskininkuose ir ten būtų eksponuojamos kaip istoriniai eksponatai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA