Įspūdingiausia Lietuvos eglė sėkmingai įžiebta | Kas vyksta Kaune

Įspūdingiausia Lietuvos eglė sėkmingai įžiebta

J.Danielevičiaus nuotr.

Šeštadienio vakarą kauniečiai praleido Rotušės aikštėje. Čia pagaliau įžiebta pati originaliausia miesto eglutė. Susirinkusiuosius žavėjo ne tik pačios eglutės grožis, bet ir įspūdingi pasirodymai, kurie paskelbė apie prasidedanti šventinį šurmulį.

Deja, bet kaip buvo žadėta, televizijos žiūrovai neišvydo šventės transliacijos per LRT televiziją. Prieš prasidedant renginiui, sutriko kilnojamos televizijos stoties elektros generatorius, dėl to šventė per televiziją transliuojama nebuvo. Portalo „Kas vyksta Kaune” skaitytojai turėjo galimybę matyti vaizdą tiesiogiai iš Rotušės balkone pastatytos vaizdo kameros.

Portalo „Kas vyksta Kaune” žiniomis, oficiali versija, dėl ko neįvyko šventės transliacija buvo ta, kad nacionalinės televizijos techninė grupė atsivežė ne tas jungtis ir negalėjo ištransliuoti vaizdo.

Tiek kauniečiai, tiek miesto svečiai šeštadienio pavakarę rinkosi į pagrindinės miesto eglės įžiebimą. Šiais metais Kauno menininkai stebino neįtikėtinu kūrybiškumu. Rotušės aikštėje „Debesų taku“ į miestą atkeliavo Debesų eglė.

Tai ypatinga eglutė, nes menininkai jau nuo pavasario suko galvas, kaip turėtų atrodyti šių metų Kalėdų eglutė. Po diskusijų ir įvairių medžiagų ieškojimo, nuspręsta, kad eglutė turi priminti debesis, ant kurių yra nutūpę miestą saugojantys angelai.

„Norėjosi, kažkuo vėl nustebinti kauniečius. Gimė mintis sukurti debesį ir padaryti debesų eglę, kuri praplaukiančius debesis pagautų ir pakabintų taip, jog atrodytų lyg eglutė. Žinoma, gyvų eglučių bus aplinkui, o čia bus toks sakralus eglutės simbolis, kuris tarsi simbolizuos tą mažą stebuklą žmonėms. Šiais metais ant eglės sėdi dvylika angelų, kurie nuo viršaus kalba ir saugoja miestą“, – kalbėjo menininkė Jolanta Šmidtienė.

Susirinkusius miestiečius džiugino ne tik pati eglutė, bet ir įstabaus grožio pasirodymai. Šiais metais šventiniu simboliu tapo žibintininkas Norvydas. Šis personažas kartu su fakyrininkais, įvairiais atlikėjais sukūrę nepaprastą šventę į Kauno Rotušės aikštę susirinkusiems svečiams. Šventę vainikavo įspūdingas fejerverkas.

Kauno senamiestis taip pat sužibo šventinėmis spalvomis. Šiais metais viso centro kalėdiniai papuošimai dera prie pargrindinės miesto eglės, tad prieš eglutės įžiebimą, nusidriekė „Senamiesčio vartai“ ir visas šviesos takas, rodantis kelią į Rotušės aikštę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA