Kaune prasidėjo naujas realybės šou „Šuolis” su Lietuvos žvaigždėmis | Kas vyksta Kaune

Kaune prasidėjo naujas realybės šou „Šuolis” su Lietuvos žvaigždėmis

TV3 televizija nuo vasario 9-os dienos iš Lietuvos sporto universiteto baseino Kaune pradeda transliuoti dar vieną realybės šou. Šį kartą Lietuvos žvaigždės varžysis šokinėdami į vandenį nuo 5 m, 7,5 m ar net 10 m aukščio bokštų. Žvaigždes intensyviai treniruoja tituluotų profesionalų komanda. Treneriai viliasi, kad TV3 projektas sukels didžiulį susidomėjimą šuolių į vandenį sportu, mat, pasak jų, daugelis žmonių nežino, kad plaukimas – ne vienintelė Lietuvoje prieinama olimpinė vandens sporto šaka.

„Apie užsienio „Splash“, arba mūsų „Šuolį“, žinau jau gana seniai – mano sportininkams dalyvaujant varžybose Olandijoje apie projektą girdėjau trenerių ir dalyvių atsiliepimus. Susidomėjimas juo ten buvo didžiulis. Kad toks projektas bus įgyvendinamas Lietuvoje, galėjau tik pasvajoti“, – sako jau 35 metus trenere dirbanti daugkartinė Lietuvos čempionė, Pasaulio ir Europos veteranų čempionatų ir Žaidynių čempionė bei prizininkė Asta Girdauskienė, Kaune TV3 projektui ruošianti Gediminą Juodeiką.

Pasak trenerės, po didžiosios TV3 premjeros „Šuolis“ atsiras daug norinčių išmokti šokinėti į vandenį – tiek vaikų, tiek suaugusiųjų: „Gebėjimas taisyklingai ir saugiai įšokti į vandenį išgelbėtų ne vieną gyvybę, apsaugotų nuo invalidumo. Taisyklingo šuolio įgūdis padėtų gelbėtis iš skęstančio laivo, iš degančio namo, gelbėjant skęstantį. Daug traumų šokinėjant, ypač vyrams, įvyksta dėl saugumo įgūdžių neturėjimo.“

Vidą Blekaitį ir Livetą Kazlauskienę treniruojanti A. Jurevičienė viliasi, kad žiūrovai nemėgins bandyti savo sugebėjimų šokinėti į vandenį nuo lieptelių atviruose vandenyse ar savo namų baseinuose, kuriuose nepakanka gylio: „Patariu nesimaudyti nežinomuose, uždraustuose vandens telkiniuose. Yra nemažai liūdnų pavyzdžių, kaip baigiasi tokie atvejai. Būtina šviesti visuomenę. Visada vaikams sakau: „Mokotės rašyti, skaityti, turite mokėti ir plaukti, saugiai šokti į vandenį.“

Šį sekmadienį prasidėjusi didžioji TV3 premjera „Šuolis“ subūrė didžiulę žinomų žmonių ir plaukimo profesionalų komandą. Dėl laimėtojo vardo kausis laidų vedėjas, verslininkas G. Juodeika, dainininkė L. Kazlauskienė, šokėja Eglė Straleckaitė, Lietuvos galiūnas V. Blekaitis, Lietuvos krepšinio rinktinės talismanas Juozas Petkevičius, imtynininkas, olimpietis Aleksandras Kazakevičius, dainininkas Deivis Norvilas, šokėjas Deividas Meškauskas, humoristas Vitalijus Cololo, baletmeisteris Jurijus Smoriginas, šokėja Monika Šalčiūtė ir TV3 žaidimo „Laikykis!“ vedėja Indrė Burlinskaitė.

Realybės šou veda aktorės Monikos Vaičiulytės ir Mindaugo Stasiulio duetas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA