Atėjus balsuoti paaiškėjo, jog to daryti negalės: baigėsi balsavimo biuleteniai – Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Atėjus balsuoti paaiškėjo, jog to daryti negalės: baigėsi balsavimo biuleteniai

M. Patašiaus nuotr.
Dalintis:

Su naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija susisiekė keletas skaitytojų, norėjusių balsuoti Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose ir referendume Kauno rajone. Deja, to padaryti pasirinktoje apylinkėje jie negalėjo, mat baigėsi balsavimo biuleteniai.

Fiksuojant didesnį rinkėjų aktyvumą nei 2019-aisiais vykusiuose Prezidento rinkimuose, kai kuriose apylinkėse pritrūko balsavimo biuletenių. Skaitytojai spėlioja, jog tai rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nepasiruošimą rinkimams.

Su „Kas vyksta Kaune“ susisiekusi skaitytoja Goda teigė, jog atvyko balsuoti į Lapių rinkimų apylinkę (A. Merkio g. 1, Lapės, Kauno r.), tačiau ten balsuoti neturėjo galimybės. Jai buvo paaiškinta, jog baigėsi balsavimo biuleteniai.

Susisiekus su Lapių rinkimų apylinke Vyriausiosios rinkimų komisijos tinklapyje nurodytu telefono numeriu, paaiškėjo, jog biuleteniai iš tiesų baigėsi.

„Prašome žmonių eiti į greta esantį pastatą, kur įsikūrusi Drąseikių rinkimų apylinkė, pas juos biuletenių dar yra“, – teigė rinkimų apylinkėje dirbanti specialistė.

Ji taip pat teigė, jog pasibaigę biuleteniai – ne tik šios rinkimų apylinkės problema. Tai patvirtino ir dar keletas gautų kauniečių laiškų, kurie balsuoti negalėjo kitose apylinkėse mieste.

Skaitytoja Goda teigė, jog dalis žmonių apsisukusi iš Lapių rinkimų apylinkės išvyko namo – jie nebuvo informuoti apie galimybę balsuoti greta esančioje Lapių pagrindinėje mokykloje, kur įsikūrusi Drąseikių rinkimų apylinkė.

„Jei jau taip nutiko, aiškiai reikia VISUS informuoti, o ne kiekvienai daliai rinkėjų pasirinkti kokią informaciją sakyti (kam palaukti, kam tiesiog kad nėra, kam ieškoti kitur ir t.t.) liūdna, kad nežinojome, jog visai šalia buvo galimybė atlikti pareigą, o mūsų tiek daug apsisuko! Neaišku, kaip ilgai tų rinkimų lapų nėra“, – piktinosi skaitytoja.

Redakcijai paskambinęs rinkėjas taip pat teigė negalėjęs prabalsuoti apylinkėje dėl pasibaigusių biuletenių.

„Mes jau prabalsavome kitoje apylinkėje, bet čia irgi baiginėjasi biuleteniai, o žmonių dar labai daug“, – teigė vyras.

2
6
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.