Stoja į kovą su „Super mamytėmis“: kaip pasinaudoti tuo, kas teisėtai priklauso? | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Stoja į kovą su „Super mamytėmis“: kaip pasinaudoti tuo, kas teisėtai priklauso?

Skaitytojos nuotr.
Dalintis:

Į viešumą lenda kivirčas dėl Užliedžių mokyklos-daugiafunkcio centro automobilių stovėjimo aikštelės. Kaunietė piktinasi, kad tėvai su savo vaikais nori įvažiuoti tiesiai į mokyklą. Negana to, bendruomenėje visiškai neatsižvelgiama į neįgaliuosius.

„Kas priklauso neįgaliems, bet dažnai to negauna? Atsakymas: neįgaliųjų statymo vietos! Jau virš mėnesio kaip savo mažiuką (sūnų – aut. past) atvežu ir pasiimu iš mokyklos. Labai dažnai, realiai beveik visada, su manim būna ir neįgalus vaikas, turintis neįgaliųjų statymo ženklą.

Jei būnu be jo (neįgalaus vaiko – aut. past) ar man nereikia ateiti kažko į klasę, kitas sūnus sėkmingai nueina pats iki mokyklos, nes, ačiū Dievui, jo kojytės sveikos, ir visgi jis pirmokas, laikas ir savarankiškumo mokytis!

Bet būna, kad mums reikia neįgaliųjų vietos, ir spėkit kaip mes pasinaudojam, kas mums teisėtai priklauso? Mano mašina, deja, neturi skraidymo funkcijos. O būna, kad į tą vietą įvažiuojam, bet deja išvažiuoti negalim, nes tėvai nori įvažiuoti su savo vaikais tiesiai į mokyklą, ačiū Dievui yra tvora, nes kitaip prie durų sustotų!

Ir dar kai paprašai patraukti automobilį ir parodai šalia laisvą vietą, moteris, kuri 200 proc. mama tik sveiko vaiko, įsistato „Kiaulės akis“ ir pasiūlo man pasukinėti vairą ir išvažiuoti!!!

Džiaugiuosi, kad mūsų mokyklos administracija adekvati ir manęs atsiprašė už Super Mamytes ir sakė patys jau nežino, kaip kovoti su tokiais tėvais, kurie mato tik save, savo vaiką!

Tik gaila, kad atsiprašymas problemos neišsprendė! Mes, neįgalių vaikučių tėvai, ir taip turime begalę reikalų, bėdų ir kartais valandų paroje per mažai, bet dar turime eiti kovoti už kelias mums priklausančias statymo vietas! Ar tai yra normalu???“ – viešai klausimą kėlė mama, kuri laišką adresavo Kauno rajono savivaldybei, merui ir kitoms įstaigoms.

Ji pasidalijo ir nuotrauka, kurioje ties raudona rodykle yra neįgaliesiems skirta vieta. „Gal turite kas kokių pasiūlymų, kaip ten įvažiuot?“ – dar kartą klausė moteris.

134
19
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.