„Legendinis“ Kauno upelis vėl pakeitė spalvą | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

„Legendinis“ Kauno upelis vėl pakeitė spalvą

/ Skaitytojo Martyno nuotr.
Dalintis:

Pasigrožėti Kaune esančio A. Mickevičiaus slėnio gamta išėjęs kaunietis liko nesupratęs – upelis nusidažė smalos juodumo spalva. Girstupio upelis ne kartą linksniuotas, kaip Kauno piktžaizdė, kurios niekaip nepavyksta sutvarkyti ir išvalyti. Gamtai prijaučiantys vaikštinėtojai jau ne kartą pastebėjo, kad upelis vis keičia savo spalvas ir neužšąla net šalčiausią žiemą.

„Gal žinot kodėl Adomo Mickevičiaus slėnyje tekantis upelis atrodo juodas?“ – klausė skaitytojas Martynas.

Praeitų metų vasarą šis upelis taip pat buvo pakeitęs savo spalvą ir nusidažė salotine spalva.

Girstupio upelis A. Mickevičiaus slėnyje / Skaitytojo Martyno nuotr.

Skaitytojai seniau dalijosi pasakojimais, jog šis upelis jau ne vieną dešimtmetį įgijęs pavadinimų, tokių kaip, „gūvnė“ ar „guvniarka“, o tai išvertus iš rusų kalbos reikštų išmatas. Mažomis atkarpomis virš žemės tekantys upeliai, anot skaitytojų, ankščiau buvo naudojami nuotekų išmetimui.

Seimo Aplinkos apsaugos komiteto nario Pauliaus Saudargo iniciatyva atlikti tyrimai parodė gerokai normas viršijančius potencialiai pavojingų bakterijų skaičius. Savivaldybė sėdo kalbėtis su aplinkosaugininkais, tuo metu politikai tvirtino, kad nacionaliniu mastu atsivėrusios ekologinės opos yra proga įsisenėjusias problemas iš esmės spręsti ir vietos institucijoms, tačiau problemos vis pasirodo iš naujo.

10
13
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.