Kaunietis dalinasi duonos kepėjų fokusais: tikrai neįtikins, kad elektra pabrango | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Kaunietis dalinasi duonos kepėjų fokusais: tikrai neįtikins, kad elektra pabrango

DELFI ir Skaitytojo nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas
Dalintis:

Į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune” kreipęsis kaunietis jaučia neteisybę dėl į aukštumas šoktelėjusių duonos kainų.

„Kepėjų fokusai. Jei iškepus kepalėlį duonos, perpjausiu pusiau ir parduosiu, logiškai galvojant, pusės kepalo kaina turėtų būti dvigubai mažesnė nei viso. Juk nei miltų ar kitų priedų pusiukėje nepadaugėjo. Nei elektros daugiau nesusinaudojo. Nei tešlą minkyti atskirai nereikėjo. Reiškia, darbo daugiau nebuvo.

Na, gal perpjauti reikėjo, į maišelį įdėti. Ir perka dažniausiai puseles pensininkai, studentai ir visi tie, kurie stengiasi sutaupyti. Tik nepamato, kad gudrusis, o gal geriau godusis, kepėjas etiketės kampelyje, mažomis raidelėmis (čia jau ir pardavėjas prisidėjo) savo skaičiukus surašė ir delniukus trina. Kur parašyta, kad pusės kepaliuko kaina išvertus į kg kainą beveik 60 proc. didesnė nei viso.

Gaila, bet tokį triuką naudoja dauguma. Yra kepėjų, kur duonos 1 kg kainuoja kiek kilogramas jautienos. Tikrai neįtikins, kad elektra pabrango, miltai ir pan., nes duonos kaina dar prieš elektros pabrangimą šovė į aukštumas”, – pastebėjimais dalijosi skaitytojas.

Duonos kaina / Skaitytojo nuotr.

Jis kauniečiams turi ir vieną praktišką patarimą.

„Nusipirkote kepaliuką ir jei matote, kad viso nesuvalgysit, kol galios, tai – įsidėkite norimą kiekį riekelių į tą paprastą ploną plastikinį maišelį iš parduotuvės, užsukite ir į šaldiklį. Kad ir po kelių savaičių išsiėmę, palikite kambario temperatūroje. Maišelio neatidarykite. Maždaug po 3-4 val. duona atrodys kaip ką tik pirkta. Jei skubu labai, riekeles atšildyti tosteryje galima”, – pataria skaitytojas.

Duonos kaina / Skaitytojo nuotr.
147
11
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.