Sekundė iki tragedijos: prieš akis nuvirto botanikos sodo pastato siena (papildyta) | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Sekundė iki tragedijos: prieš akis nuvirto botanikos sodo pastato siena (papildyta)

/ Skaitytojo nuotr.
Dalintis:

Šį vakarą Kauno botanikos sode vos išvengta tragedijos, kai prie įėjimo esančio pastato siena ėmė ir nukrito beveik prieš akis. Laimei, pro šalį ėję kauniečiai nenukentėjo.

„Botanikos sodas, ką tik. Ką tik pro čia ėjom su mažais vaikais ir po minutės nuvirto siena“, – teigė nuotrauką atsiuntęs kaunietis.

Papildyta rugpjūčio 9 d.

Situaciją dėl nuvirtusios sienos pakomentavo VDU Botanikos sodo atstovė viešiesiems ryšiams Živilė Bilotaitė-Jokubauskienė.

Rugpjūčio 8 dieną, apie 20 val. nuvirto dalis plytinės pastato sienos VDU Botanikos sodo pravažiuojamoje parkingo teritorijos dalyje. Laimei, incidento metu žmonės nenukentėjo, nebuvo sugadintas turtas ar sukelta kitų aplinkos nuostolių.

Nukritusios sienos pastatas – tai Aukštosios Fredos dvaro ansamblio dalis, buvusios arklidės, šiuo metu naudojamos kaip ūkinės patalpos, sandėlis ir parko priežiūros technikos garažas.

Arklidės statytos 19 amžiaus II pusėje. Iki šiol reguliari pastato priežiūra vykdyta laikantis įstatymų numatytų normatyvų ir procedūrų, jokie trūkumai užfiksuoti nebuvo. Pastatas yra draustas.

Šiuo metu nuvirtusi pastato dalis yra šalinama, pastato prieigos atitvertos, o konstrukcijų saugumas vertinamas specialistų. Artimiausiomis dienomis jos bus sutvirtintos, o pats pastatas užkonservuotas, laikantis saugumo reikalavimų.

18
59
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.