Nemaloni ukrainietės patirtis: autobuso vairuotojas visu garsu klausėsi propagandinių žinių | Kas vyksta Kaune
Skaitytojo pranešimas

Nemaloni ukrainietės patirtis: autobuso vairuotojas visu garsu klausėsi propagandinių žinių

Vairuotojas klausosi propagandinių žinių / Skaitytojos nuotr.
Dalintis:

Į „Kas vyksta Kaune“ naujienų portalą kreipėsi skaitytoja, kurios ukrainietė kolegė ketvirtadienio rytą apturėjo nemalonų įvykį viešajame transporte. Moters teigimu, autobuso vairuotojas per radiją klausėsi propagandinių žinių, o vėliau garsą net padidino. 

„Mes šoke. Mūsų kolegė iš Ukrainos Alisa šįryt apie 7.15 val važiavo 37 autobusu į darbą ir vairuotojas visu garsu klausėsi „Moskovskije novosti“ propagandinių žinių. Iš pradžių tyliau, paskui net pagarsino. Gal savo poziciją rodo tokiu būdu?“, – pasakojo kaunietė.

Apie šią situaciją naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pakomentavo UAB „Kauno autobusai“ viešųjų ryšių specialistė Greta Makūnaitė.

„Šį vairuotojo poelgį vertiname neigiamai ir apgailestaujame dėl susiklosčiusios situacijos. Informuojame, kad dėl šio įvykio su transporto priemonės vairuotoju buvo susisiekta ir jis buvo įspėtas dėl veiksmų, lėmusių keleivės neigiamą ir nemalonią patirtį. Palaikome karo lauke atsidūrusią Ukrainos valstybę ir stengiamės, kad Ukrainos piliečiams keliaujant Kauno viešuoju transportu netektų susidurti su nepakantumu šiuo sunkiu karo laikotarpiu“, – teigė G. Makūnaitė.

Viešųjų ryšių specialistė taip pat akcentavo, jog viešojo transporto vairuotojams garsiai klausytis radijo yra draudžiama.

„Primename, kad viešojo transporto vairuotojai garsiai klausyti radijo imtuvo ir taip trikdyti važiuojančius keleivius negali. Tai yra nurodyta Keleivių ir bagažo vežimo vietinio susisiekimo maršrutais Kauno mieste taisyklėse: „Vairuotojams, vežantiems keleivius, transporto priemonėje draudžiama rūkyti, garsiai klausyti radijo imtuvo, magnetofono arba kitaip savo veiksmais trikdyti keleivių rimtį.“

Autobusų ar troleibusų vairuotojai naudoti ausinių neturėtų. Turime suprasti, kad tai galėtų kelti pavojų ne tik visiems keliaujantiems kartu, bet dalyvaujantiems eisme. Vairuodami su ausinėmis ir klausydami muziką, jie gali negirdėti atvažiuojančių greitosios pagalbos, policijos transporto priemonių bei transporto priemonėje esančių keleivių. Visgi, tokioje situacijoje, keleiviai gali paprašyti autobuso/troleibuso vairuotojo sumažinti radijo imtuvo garsą“, – akcentavo G. Makūnaitė.

132
322
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.