Aplink vieną pastatą žole pasirūpino, o kitur paliko erkių veisyklą | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Aplink vieną pastatą žole pasirūpino, o kitur paliko erkių veisyklą

Nenupjauta žolė / Skaitytojos nuotr.
Dalintis:

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojos akį patraukė keistas vaizdas – visoje teritorijoje žolė palikta ilgiausia ir nenupjauta, o ties vienu pastatu ši sutvarkyta. Moteriai iškilo klausimas, kodėl pasirūpinta tik vieno pastato teritorija.

„Norime, kad atkreiptų dėmesį Dainavos seniūnija į šią žinutę. Kaune auginama žolė, erkių veisykla tiesiai po daugiabučio langais, už darželio tvoros (tarp Draugystės g. 3b esančio daugiabučio ir Draugystės g. 5b tvoros).

Baisu, žolė siekia virš 1 metro jau, dilgėlės ir kitos neaiškios žolės auga, guli „Kauno švaros“  didmaišis nuo pernai metų rudens. Dar tarp jų įsiterpęs kažkoks pastatas nebaigtas remontuoti, tai aplink jį trečiadienį (20 d.) apie 12:50val šienavo 3 darbuotojai. Pasiteiravus, iš kokios įmonės bus, atsakė, jog iš „Kauno švara“ ir liepta žolę aplink tą pastatą tik nušienauti, o toliau nebe.

Buvo skambinta birželio pabaigoje į Dainavos seniūniją ir moteris, su kuria buvo kalbėta, patvirtino, jog minėtu adresu teritorija bus sutvarkyta, bet iki šios dienos nieko taip ir nepadarė“, – situaciją nuosekliai pakomentavo kaunietė.

Kodėl šioje teritorijoje žole buvo pasirūpinta tik ties vienu pastatu ir kada žadama sutvarkyti likusią dalį teritorijos komentavo „Kauno švaros“ atstovas spaudai Jonas Tumpa.

„Mūsų bendrovė Kauno miesto žaliųjų erdvių tvarkymo paslaugas atlieka tuomet, kai gauna užsakymą/-us iš Kauno miesto savivaldybės arba rajonų seniūnijų. Šiuo atveju, mes trečiadienį gavome Dainavos seniūnijos užsakymą sutvarkyti kelias šalia esančias teritorijas, todėl vieną teritoriją sutvarkėme ketvirtadienį, o likusią dalį sutvarkysime jau penktadienį.

Mes, drauge su Kauno miesto savivaldybės atstovais, kiekvienais metais iš anksto suderiname pagrindinių ir prioritetinių žaliųjų miesto plotų priežiūros sąrašus, kuriuos prižiūrime nuolat. Tai yra pagrindinės miesto erdvės: Laisvės al., Senamiestis, Santaka, parkai, pagrindinės miestų gatvės ir t.t. Visas kitas viešas miesto erdves prižiūrime pagal poreikį, kuomet gauname papildomus Kauno miesto savivaldybės ar seniūnijų atstovų užsakymus“, – komentavo J. Tumpa.

1
9
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.