Kaunietis pasijuto lyg kaime: viena ranka tvarko, kita gadina | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Kaunietis pasijuto lyg kaime: viena ranka tvarko, kita gadina

Stadionas Santakos parke / Skaitytojo nuotr.
Dalintis:

Gegužės viduryje oficialiai atidarytas Santakos parkas kauniečius džiugina ne tik kaip nauja erdvė pasivaikščiojimams, čia kauniečiai mėgsta leisti ir aktyvų laisvalaikį. Visgi visais teikiamais parko malonumais pasimėgauti sporto entuziastai negali – stadione krūvomis džiovinama žolė.

„Santakos parko stadione nupjovė žolę ir paliko ant stadiono pūt. Dabar žaisdamas jautiesi kaip kaime po šienapjūtės. Galėjo dar žaginius ar kupetas sudėt. Nesuprantu, viena ranka tvarko, kita gadina”, – antradienį vaizdais iš Santakos parko dalijosi kaunietis.

Aiškėja, kad „Kauno švara” kol kas neprižiūri Santakos parke esančio stadiono žaliųjų plotų.

„Šie darbai buvo atlikti ne mūsų kolektyvo. Stadiono žolės pjovimo kol kas rūpinasi tie patys rangovai, kurie ir pasodino šią žolę”, – naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo „Kauno švaros” Viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa.

Tuo metu, kaip ketvirtadienį komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyrius vedėja Radeta Savickienė, stadiono rangovai deda visas pastangas ir taip stengiasi atgaivinti stadiono veją.

„Šiais metais čia vyksta itin didelis kiekis renginių. Dėl šios priežasties teritoriją vis dar prižiūri rangovas. Mūsų žiniomis, dedamos visos pastangos, kad veja po intensyvaus renginių laikotarpio kuo greičiau atsigautų, sužaliuotų ir erdvę būtų galima perduoti miestui. Veja tręšiama, pjaunama, o nuotraukoje matoma nupjauta žolė jau surinkta”, – teigė R. Savickienė.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad parko rekonstrukciją vykdė „Autokausta“, su kuria Kauno savivaldybė 2021 metų pradžioje pasirašė 3,25 mln. eurų vertės rangos darbų sutartį. Pagal ją rangovai įsipareigojo sutvarkyti parką ir jo pašonėje esantį senosios prieplaukos amfiteatrą su viršutine terasa.

3
4
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.