Skaitytojas stebisi: beveik savaitę atvykstančius į Kauną pasitinka uždrausti simboliai | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Skaitytojas stebisi: beveik savaitę atvykstančius į Kauną pasitinka uždrausti simboliai

Skaitytojo nuotr.
Dalintis:

Kone savaitę laiko vykstančius A1 Klaipėda-Kaunas-Vilnius keliu, ties Kaunu, pasitinka uždrausti Rusijos karo simboliai. Kaunietis stebisi, kodėl „Z” ir „V” simboliai greta magistralinio kelio puikuojasi taip ilgai ir net siūlo lengviausią simbolių pašalinimo būdą.

„Prieš beveik savaitę pastebėjau milžiniškus žolėje išdegintus draudžiamus ženklus „Z” ir „V”. Keista, kaip jie taip sau puikuojasi ir nėra panaikinami pačioje judriausioje Lietuvos vietoje.

Ženklai išdeginti ant Eigulių kalno, kur yra nusileidimas nuo autostrados į Jonavos gatvę. Panaikinti galima paprastai, tuos plotus nupurškiant „Roundapu” ar kažkuo, kad jie irgi taptų rudi”, – vėlų ketvirtadienio vakarą pranešė skaitytojas.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus prevencijos poskyrio vedėjas Rimantas Vilimas, apie draudžiamus ženklus savivaldybė žino, o problemą spręs artimiausiu metu.

„Problemą žinome ir stengsimės kuo greičiau sutvarkyti minimą vietą. Administracinių nusižengimų teiseną pradeda, tyrimą atlieka ir protokolus dėl tokių nusižengimų (totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių platinimas ar demonstravimas) rašo policijos pareigūnai. Informacija apie tai perduota”, – penktadienį teigė R. Vilimas.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad viešai demonstruoti Georgijaus juostą ir kitus Rusijos karo prieš Ukrainą simbolius, tokius kaip „Z“ ir „V“ raides, Lietuvoje uždrausta gegužės 19-ąją.

Numatyta, kad už tokių simbolių demonstravimą grės 300–700 eurų bauda, o juridiniams asmenims ji sieks iki 1,2 tūkst. eurų. Pakartotinai nusižengus bus skiriama 500–900 eurų bauda fiziniams asmenims arba 800–1,5 tūkst. eurų bauda juridiniams asmenims.

Simboliai – raidės „Z“ ir „V“ – atsirado pastaruoju metu, Rusijai pradėjus karinę invaziją į Ukrainą. Rusijos gynybos ministerija kovo pradžioje paaiškino, kad ant karinės technikos rašomas simbolis „Z“ reiškia „Za pobedu“ („Už pergalę“), o simbolis „V“ – „Sila v pravde“ („Jėga yra tiesoje“) ir „Zadača budet vypolnena“ („Užduotis bus įvykdyta“).

2
52
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.