Kauniečių nerimas: miesto centre atidaryta erkių veisykla | Kas vyksta Kaune
Skaitytojo pranešimas

Kauniečių nerimas: miesto centre atidaryta erkių veisykla

Nemuno krantinė / Skaitytojos nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas
Dalintis:

Penktadienio rytą naujienų portalą „Kas vyksta Kaune” pasiekė vaizdai iš Nemuno krantinės. Kaunietė įamžino žolėmis apaugusį šlaitą ir be užuolankų teigia – Kauno centre atidaryta erkių veisykla.

„Miesto centre žolės iki pusės žmogaus ūgio, tai jau erkių veisykla. Ar neliko jau pinigų kasdienėms miesto reikmėms… Gal žoles nusipjaukim, mere…??” – vaizdais iš Nemuno krantinės penktadienio rytą dalijosi skaitytoja.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyrius vedėja Radeta Savickienė, augalai prisideda prie klimato kaitos mažinimo, apsaugo dirvą nuo perkaitinimo.

Būtent dėl to, anot R. Savickienės, jau daugiau nei penkerius metus atskirose Kauno miesto vietose, upių ir upelių pakrantėse, šlaituose ir pamiškėse stengiamasi palikti nešienautų pievų plotų.

„Nemuno krantinė šienaujama pagal lauko augalų žydėjimo ciklą. Taigi ten žolę pjausime liepos mėn. pradžioje, nes žydintys augalai turi išbarstyti sėklas.

Centrinėje miesto dalyje (išskyrus Nemuno pakrantę) šį šienavimo būdą taikome rečiau, kadangi didžioji dalis žaliųjų plotų mieste yra vejos, be to daug kur įveisti daugiamečiai gėlynai. Vejos čia šienaujamos pagal poreikį – atsižvelgiant į oro sąlygas ir žolynų augimo spartą”, – dėstė R. Savickienė.

Papildyta 18.27 val.

Vaizdas kaip iš kaimo

Paviešinus publikaciją, vešiančios žolės problemą šeštadienį įamžino dar vienas skaitytojas. Kaunietis teigia, kad miesto mikrorajonai atrodo kaip užmiestis.

„Dabar aktuali auginamos žolės tema, tad noriu pridurti, kad žolės nepjaunamos ne tik miesto pakraščiuose. Aplankius daugumą Kauno mikrorajonų – vaizdas kaip iš kaimo, nors atsiprašau, kaime dar karvės tą žolę nuvalgo. Kur tik apsilankysi, žolė aukščiau bambos ir toks vaizdas tarp miesto daugiabučių. Kaip taip galima nesitvarkyt?

Ką jau kalbėt apie erkių galimas ligas, o dar ir dilgėlės auga. Pievos tokios ir vaikų žaidimų aikštelėse, ir prie pat butų įėjimo. Jeigu jau žolė nupjauta tai ir palikta gulėt kaip koks šienas, gal dar rulonus sukt planuoja kažkas? Arba dar įdomus vaizdas būna kuomet dviejų metrų ruožas paliktas nepjautas prie įvažiavimo į daugiabučių kiemus. Gal vertėtų pradėti tvarkytis? Kur aplinka graži, malonu ir gyventi, o ir erkių nešiojamų ligų tikrai geriau būtų išvengti”, – rašė kaunietis.

36
42
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.