Kaunietis rulete patikrino atliktą darbą Vilniaus gatvėje: kažkaip nesueina galai (papildyta) | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Kaunietis rulete patikrino atliktą darbą Vilniaus gatvėje: kažkaip nesueina galai (papildyta)

Dalintis:

Vilniaus gatvėje jau atsirado šaligatviai, įrenginėjami ir kiti mažieji architektūros elementai. Atliktą darbą penktadienį nusprendęs patikrini kaunietis nustebo – asimetriškai įrengti apšvietimo stulpai matomi net plika akimi. Šį faktą vyras patvirtino ir išskleidęs ruletę.

„Atkreipiau dėmesį į tai, kaip sudėjo apšvietimo stulpus Vilniaus g. ir kažkaip man nesueina galai… Turiu ir kitos pusės nufilmavęs, ten tokia pat situacija”, – penktadienį vaizdo įrašu iš Kauno senamiesčio dalijosi skaitytojas.

Pasiteiravus, ar bent dvi skylės naujiesiems apšvietimo stulpams grindinyje sutapo, kaunietis patvirtino, kad tokių buvo mažai.

„Na, ten 20 proc. gal sutampa, visa kita – kaip matėt. Galvojau, gal nuo pastatų matavo, bet ir ten neišlaikoma”, – teigė vyras.

Papildyta gegužės 3 d. 11:15 val.

Dėl nesimetriškai išdėstytų stulpų portalas „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę. Kaip pakomentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, šis išdėstymas yra laikinas. Įrengus tikruosius apšvietimo stulpus atstumai bus vienodi.

„Vilniaus gatvės kapitalinis remontas vis dar vyksta – šiuo metu klojami šaligatviai. Žiemą įrengėme laikinus šviestuvus, kad gyventojai tamsiuoju paros metu jaustųsi saugiai. Atnaujinto apšvietimo atramos stovės vienodu atstumu nuo kelio borto“, – komentavo jis.

Papildymas baigtas

„Kas vyksta Kaune” primena, kad atsitraukus žiemiškiems orams pagrindinės Kauno senamiesčio gatvės kapitalinis remontas persirito į antrąją pusę. Vasarį rangovai ėmėsi kloti bortelius ir įrengti pagrindus naujiems granito šaligatviams.

Prasidėjo ir šviestuvų bei kitų mažosios architektūros elementų įrengimas. Lygiagrečiai nuo Rotušės aikštės pusės įrengtas pavyzdinis Vilniaus g. grindinys.

Vilniaus g. kapitalinis remontas prasidėjo praėjusių metų liepos viduryje, rangovai iki Šv. Kalėdų atnaujino dar nuo tarpukario giliai po žeme neliestas komunikacijas.

Vilniaus gatvėje iki vasaros liko atnaujinti pagrindinį pėsčiųjų taką. Akmenys senamiestyje neklojami vykstant ginčui dėl galimybės juos nulyginti. Jis sprendžiamas teisme, Kultūros paveldo departemntui nurodžius stabdyti akmenų pjovimo darbus.

Vilniaus gatvės kapitalinį remontą atlieka „Autokausta“. Darbų vertė – 4,6 mln. eurų.

67
90
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.