Kauniečiai susirūpino Nemunu: teršiamas iš visų pusių | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Kauniečiai susirūpino Nemunu: teršiamas iš visų pusių

Dalintis:

Šią savaitę kauniečiai lyg gamtos inspektoriai. Ketvirtadienį pranešta apie galimai į Nemuną Vilijampolėje tekančias fekalijas, o sekmadienį teršalai upėje užfiksuoti ir Šančiuose.

„Nuotekos bėga į Nemuną. Panašu, kad senokai. Vieta – Jovarų gatvė, nuo Raudondvario plento pravažiavus futbolo maniežą, prie naujai statomų kotedžų”, – ketvirtadienį vaizdais iš Nemuno pakrantės dalijosi skaitytojas.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus Vyriausioji specialistė Jurga Pakrosnienė, skyrius nėra gavęs nė vieno skundo ar pranešimo dėl nuotekų bėgimo į Nemuną kauniečio minėtoje vietoje.

„Artimiausias paviršinio vandens tyrimo taškas yra Nemune prie Lampėdžių, jame kovo mėnesio mukrobiologinių parametrų tyrimų rezultatai buvo prastesni nei balandžio 25 d. imtame mėginyje. Galimos taršos šaltinius, teršėjus tiria Aplinkos pasaugos departamento Kauno valdybos inspektoriai”, – teigė J. Pakrosnienė ir pažadėjo perduoti informaciją, kad būtų pradėtas tyrimas.

Papildyta gegužės 2 dieną 11.53 val.

„Kauno vandenų” Viešųjų ryšių specialistės Vaidos Bytautės teigimu, Kulautuvos gatvėje, ties 47b pastatu, buvo užsikimšę nuotekų tinklai, todėl ir bėgo į šlaitą link Nemuno.

„Praėjusią savaitę viskas buvo sutvarkyta, tinklai atkimšti ir išplauti”, – komentavo ji.

(papildymo pabaiga)

Dar viena piktžaizdė

Sekmadienio popietę „Kas vyksta Kaune” redakciją pasiekė dar daugiau vaidų iš Nemuno pakrantės. Teršalai ir vėl pastebėti A. Juozapavičiaus prospekte, ties „Žaliuoju” geležinkelio tiltu.

„Teršalus lydi stiprus naftos produktų kvapas”, – teigė vaizdo medžiagą atsiuntusi kaunietė.

Teršalai A. Juozapavičiaus prospekte / Skaitytojos nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad teršalai Nemune, ties A. Juozapavičiaus pr., fiksuojami nuolat. Paskutinįkart redakcijai apie upėje pastebėtus teršalus pranešta kovo 6 dieną, dar keli kauniečių susirūpinimai buvo gauti ir vasarį.

Daugiau apie į Nemuną iš A. Juozapavičiaus pr. esančio vamzdžio tekančius teršalus galite skaityti čia.

30
1
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.