Kaune pralaimėję konservatoriai padėkojo savo rinkėjams – Kas vyksta Kaune

Kaune pralaimėję konservatoriai padėkojo savo rinkėjams

Viešbutyje „Courtyard by Marriott” 2024 metų Seimo rinkimų rezultatų laukia Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. (Lukas Balandis/BNS)
Viešbutyje „Courtyard by Marriott” 2024 metų Seimo rinkimų rezultatų laukia Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. (Lukas Balandis/BNS)

Sekmadienį praūžęs antrasis Seimo rinkimų turas nebuvo itin sėkmingas konservatoriams – Kaune jiems per plauką pavyko laimėti vos vieną vienmandatę apygardą – Kalniečių.

Iš 9 Kauno apygardų, konservatoriai vakar rungėsi aštuoniose – tik Raudondvario apygardoje į antrą turą nepateko konservatorių kandidatas.

Konservatoriams pavyko nedidele persvara laimėti tik Kalniečių apygardoje – čia nugalėjo buvęs Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas. Jam pavyko surinkti 50,29 proc. balsų, „Vieningam Kaunui“ priklausančiai konkurentei, politinės partijos „Nemuno Aušra“ atstovei Aušrai Papirtienei – 49,71 proc. balsų.

Turbūt labiausiai nustebinęs rezultatas – Centro-Žaliakalnio apygardoje.

Kultūros ministras, liberalas milžiniška persvara nugalėjo Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininką ir Užsienio reikalų ministrą Gabrielių Landsbergį.

Jau kitą dieną BNS spaudos konferencijos metu G. Landsbergis pareiškė, jog traukiasi iš partijos pirmininko pareigų, be to, atsisako ir savo Seimo nario mandato.

Dalis kandidatų pateks per sąrašą

Sekančią dieną po rinkimų, dalis vienmandatėse apygardose kovojusių konservatorių socialiniuose tinkluose dėkojo rinkėjams už suteiktą palaikymą.

Vienas iš šių kandidatų – Paulius Lukševičius, kandidatavęs Aleksoto-Vilijampolės apygardoje ir pralaimėjęs socialdemokratui Robertui Kaunui. Savo „Facebook“ paskyroje jis dėkojo rinkėjams ir palinkėjo sėkmės savo oponentui.

Panašiai rinkėjams ir savo opononentui (taip pat socialdemokratui) padėko ir Šilainių apygardoje kandidatavęs Martynas Prievelis.

Daug artimesnė kova buvo pastebėta Panemunės apygardoje. Konservatorė finansų ministrė antrame ture santykinai nedidele 5 proc. persvara nusileido socialdemokratui Audriui Radvilavičiui, taip pat palinkėdama jam sėkmės.

Tiesa, verta pabrėžti, jog į Seimą G. Skaistė vis tiek pateks, tik per partijos sąrašą.

Seimo veteranas ir dabartinis Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius taip pat nusileido savo konkurentui Petrašiūnų-Gričiupio apygardoje. Tačiau jis taip pateks į Seimą per partijos sąrašą.

Trumpa žinute pasidalino Garliavos apygardoje pralaimėjęs Justinas Urbanavičius.

Buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas Raudondvario apygardoje iškrito dar pirmame rinkimų rate, tad savo „Facebook“ paskyroje jis pranešė, jog artėja paskutinės jo dienos Seime.

Kol kas neaiškus buvusio Euroopos parlamento nario Liudo Mažylio likimas. Jis pralaimėjo Savanorių vienmandatėje apygardoje prieš socialdemokratę Orintą Leiputę, tačiau dar galėtų patekti per partijos sąrašą.

Tik neaišku, ar L. Mažylis to sieks, mat po sėkmingo konservatorių pasirodymo Europos parlamento rinkimuose, jis gali rinktis ir mandatą Europos parlamente. Tiesa, svarstoma, jog šis mandatas galiausiai būtų atiduotas šiuo metu su „Foxpay“ skandalu siejama Monika Navickiene.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA