I. Šimonytė Vyriausybę žada palikti aukštai pakelta galva: ketina parašyti knygą – Kas vyksta Kaune

I. Šimonytė Vyriausybę žada palikti aukštai pakelta galva: ketina parašyti knygą

ELTA / Raminta Majauskaitė 2024/10/28 13:04
I. Šimonytė / J. Kalinsko (ELTA) nuotr.
I. Šimonytė / J. Kalinsko (ELTA) nuotr.

Kadenciją baigianti premjerė Ingrida Šimonytė iš Vyriausybės tikina išeisianti pakelta galva. Nors ji ir neslepia nuovargio, palengvėjimo dėl to, kad Ministrų kabinetui nevadovaus dar ketverius metus sako nejaučianti.

„Nuoširdžiai dirbau ketverius metus – neplepėjau, nebandžiau flirtuoti, nebandžiau pabėgti nuo sunkių klausimų. (…) Tai turi įtakos ir tam, kaip jautiesi, tačiau nėra palengvėjimo dėl to, kad nebereikės dirbti dar ketverius metus“, – pirmadienį Eltos surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo I. Šimonytė.

„Truputį apmaudu, kad taip lengva yra sukurti bangą prieš bet ką, kas yra valdžioje. (…) Tačiau išeisiu iš Vyriausybės aukštai pakelta galva“, – pridūrė ji.

Galvoja rašyti knygą: turinio bus

Darbą Vyriausybės vadovės poste baigianti I. Šimonytė planuoja rašyti knygą. Pasak jos, turinio iš premjeravimo darbo tam tikrai pakaktų.

„Mane truputį kita mintis aplankė – pagalvojau, ar aš turėsiu apie ką parašyti knygą? Ir aš tikrai turėsiu apie ką ją parašyti, vertindama tai, ką Vyriausybei pavyko nuveikti, kokiomis aplinkybėmis, su kokia trapia dauguma. Taip, ne viską, bet tikrai knygą parašyti apie ką turėsiu“, – tvirtino ministrė pirmininkė.

Praėjusią savaitę apie knygos rašymą užsiminė ir prezidentas Gitanas Nausėda. Joje jis ketina daugiau papasakoti apie santykius su konservatoriais. Tačiau, premjerė atkerta – rašyti apie žmones, su kuriais turi nesutarimų yra beprasmiška.

„Nėra jokios vertės rašyti apie žmones, su kuriais galbūt kažkokiais klausimais nesutari. Tai (I. Šimonytės knyga – ELTA) galėtų būti apie politiką ir apie tai, ką pavyko nuveikti“, – akcentavo Vyriasuybės vadovė.

„Nerašysiu knygos apie Gitaną Nausėdą, nes tikrai yra gyvenime įdomesnių ir svarbesnių dalykų, apie kuriuos norėčiau parašyti knygą“, – pažymėjo ji.

Kaip skelbta anksčiau, šalies vadovas teigė kitąmet planuojantis išleisti knygą ir papasakoti apie 2019 metų įvykius. Tuomet konservatoriai siūlė G. Nausėdai tapti jų remiamu kandidatu prezidento rinkimuose.

ELTA primena, kad sekmadienį įvyko antrasis Seimo rinkimų turas. Daugiausia mandatų laimėjo Lietuvos socialdemokratų partija – ji turės 52 vietas parlamente.

Antroje vietoje liko dabartiniai valdantieji konservatoriai su 28 mandatais, trečioje vietoje esanti „Nemuno aušra“ gaus 20 vietų parlamente.

Kitame Seime taip pat bus Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ su 14 mandatų, Liberalų sąjūdis su 12 ir Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjunga (LVŽS) su 8 vietomis parlamente.

Į parlamentą taip pat pateko trys Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovai – Jaroslav Narkevič, Rita Tamašunienė ir Česlav Olševski. Pirmą kartą Seime atsidūrė ir Nacionalinio susivienijimo atstovas Vytautas Sinica. Mandatą gavo ir „Laisvės ir teisingumo“ pirmininkas Artūras Zuokas, save išsikėlę Viktoras Fiodorovas ir Vitalijus Šeršniovas.

Pakartotinio balsavimo metu prie balsadėžių išreikšti savo pilietinę valią atėjo 41,31 proc. Lietuvos rinkėjų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA