E. Macenis prieš dvikovą su Jonavos „Vikingais“: „Šios rungtynės mums yra itin svarbios“ - Kas vyksta Kaune

E. Macenis prieš dvikovą su Jonavos „Vikingais“: „Šios rungtynės mums yra itin svarbios“

Ernestas Macenis / Žalgiris.lt nuotr.
Ernestas Macenis / Žalgiris.lt nuotr.

„Kauno Žalgirio“ salės futbolo komanda ruošiasi TOPsport futsal A lygos 4-ojo turo dvikovai. Šį penktadienį, spalio 18 d., kauniečiai išvykoje Jonavoje susitiks su „Vikingų“ futbolininkais. Šių rungtynių rezultatas taip pat bus įtrauktas į Baltijos futsal lygos įskaitą.

Praėjusį savaitgalį „Kauno Žalgiris“ savo jėgas išbandė Baltijos futsal klubų lygoje prieš kaimyninės Latvijos ekipas. Dvikovoje su Rygos RFS komanda žalgiriečiai patyrė pralaimėjimą rezultatu 2:4, o antrose rungtynėse jiems teko pripažinti „Riga“ futsal futbolininkų pranašumą – 1:2.

Penktadienį Kauno komanda susirungs dėl dar vienos pergalės reguliariame sezone. Šiais metais žalgiriečiai jau yra iškovoję dvi pergales, o pasak „Kauno Žalgirio“ ilgamečio vartininko Ernesto Macenio, artėjanti dvikova įgauna dar didesnę svarbą.

„Kaip ir kiekvienais metais Jonavos „Vikingai“ yra konkurencinga komanda, iš jų laukiame įdomios ir sunkios kovos. Šios rungtynės mums yra itin svarbios, nes jų rezultatas bus užfiksuotas ir Baltijos futsal lygos įskaitoje, todėl privalome laimėti“, – kalbėjo žaliai baltų vartininkas.

2023-2024 metų sezone „Kauno Žalgiris“ ir Jonavos „Vikingai“ tarpusavyje sužaidė net 7 kartus. LFF Futsal Supertaurės dvikovoje žalgiriečiai nugalėjo „Vikingus“ rezultatu 8:3. Reguliaraus sezono rungtynėse „Kauno Žalgiris“ savo pranašumą prieš jonaviečius įrodė du kartus rezultatais 8:0 ir 7:1. LFF Futsal taurės aštuntfinalyje kauniečiai iš turnyro eliminavo „Vikingus“ rezultatu 9:2.

Praėjusios sezono TOPsport futsal A lygos finalo serijoje žalgiriečiai įveikė „Vikingų“ futbolininkus tris kartus rezultatais 4:0, 2:1 ir 4:1, taip užtikrintai apgindami čempionų titulą.

Į TOPsport futsal A lyga „Kauno Žalgirio“ ekipa sugrįžta vos vienam turui. Jau kitą savaitę žalgiriečiai Italijoje stos į dvikovas UEFA Futsal Čempionų lygos Pagrindiniame etape, kuriame sieks iškovoti vietą tarp 16 geriausių Europos futsal komandų.

„Dvikovos su Latvijos ekipomis buvo tikrai aukšto lygio, kurių mums reikėjo prieš Čempionų lygos startą, kad pamatytume savo trūkumus, daromas klaidas, turėjome laiko jas ištaisyti ir pabandysime įgyvendinti trenerio nurodymus jau artėjančiose rungtynėse su dar vienu stipriu varžovu”, – mintimis dalinosi E. Macenis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA