V. Blinkevičiūtė skelbia su S. Skverneliu sutarusi formuoti valdančiąją daugumą - Kas vyksta Kaune

V. Blinkevičiūtė skelbia su S. Skverneliu sutarusi formuoti valdančiąją daugumą dar papildyta

BNS / Saulius Jakučionis, Paulius Perminas 2024/10/14 00:11
Vilija Blinkevičiūtė ir Saulius Skvernelis / T. Biliuno / BNS nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė ir Saulius Skvernelis / T. Biliuno / BNS nuotr.

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė ir Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis pirmadienio naktį paskelbė sutarę formuoti valdančiąją koaliciją po spalį įvykusių Seimo rinkimų.

„Nutarėme kartu su „Vardan Lietuva“ partija, kuri labai sėkmingai pasirodė rinkimuose, kartu formuoti valdančiąją daugumą. Dribti taip, kad turėtume gerus rezultatus ir antrame ture palaikysime viens kitą ir dirbsim kartu“, – žurnalistams po susitikimo su S. Skverneliu socialdemokratų štabe sakė V. Blinkevičiūtė.

„Aš tikiuosi, kad tas pokytis įvykis ir tie pranašiški žodžiai, kurios pasakė Ingrida Šimonytė: jeigu nepatinka, po ketverių metų galėsit išsirinkti kitus, panašu, kad žmonės turbūt taip ir padarė“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Paklausti, ar jau aptarė potencialią Vyriausybės sudėtį, socialdemokratų lyderė teigė, jog dar anksti „dėliotis karūnas“, nes reikia palaukti antrojo turo rezultatų.

Antrajame ture socdemai ir demokratai žada remti vienas kito kandidatus.

„Taip, nesidedame karūnų iš karto. Mes dar turime laimėti antrą turą. Bet kas svarbiausia, mes sutarėme, kad dirbame ir palaikome vienas kitą antruose turuose“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

Susitikti su ja turėjo atvykti ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis, tačiau to dar nepadarė.

Pagal preliminarius rinkimų daugiamandatėje Seimo apygardoje rezultatus, LVŽS rizikuoja neįveikti jungtiniam sąrašui taikomos 7 proc. patekimo į parlamentą kartelės.

V. Blinkevičiūtė teigė negalinti pasakyti, ar R. Karbauskis šiąnakt atvyks į socialdemokratų štabą.

Tuo metu, demokratų lyderis sakė nebelauksiantis „valstiečių“ lyderio siekiant, jog šie galėtų susitikti trise.

Tuo metu paklausta dėl galimos koalicijos su „Nemuno aušra“, V. Blinkevičiūtė sakė: „Mes ieškosime geriausio sprendimo, kuris bus reikalingas Lietuvos žmonėms. Palaukim pabaigos visų rinkimų ir tada matysim, su kuo mes darome toliau koalicijas“.

Socialdemokratų pirmininkė yra ne vieną kartą sakiusi, jog sunkiai įsivaizduoja darbą koalicijoje su Remigijaus Žemaitaičio vadovaujama politine jėga.

Savo ruožtu S. Skvernelis sakė, kad dėl bendro darbo su „Nemuno aušra“ socdemai turėtų apsispręsti pirmi kaip būsimos „koalicijos ašis“.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, suskaičiavus balsus daugiau nei trijuose ketvirtadaliuose visų apylinkių, Lietuvos socialdemokratų partija laimi sekmadienį vykusius Seimo rinkimus daugiamandatėje apygardoje, tačiau einant duomenims iš didžiųjų miestų juos gali vytis konservatoriai.

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ šiuo metu yra ketvirta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA