VRK: išankstinio balsavimo metu jau balsavo per 106 tūkst. rinkėjų, aktyvumas pasiekė 4,5 proc. – Kas vyksta Kaune

VRK: išankstinio balsavimo metu jau balsavo per 106 tūkst. rinkėjų, aktyvumas pasiekė 4,5 proc. skelbia ir aktyviausiai balsuojančias apygardas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Preliminariais duomenimis, per dvi išankstinio balsavimo dienas jau balsavo per 106 tūkst. rinkėjų, skelbia Vyriausioji rinkimų komisija (VRK). Rinkimų aktyvumas pasiekė 4,5 procento.

Balsavimo iš anksto vietose iki trečiadienio 20 val. jau buvo balsavę beveik 99 tūkst. rinkėjų.

Trečiadienį taip pat pradėtas organizuoti balsavimas sveikatos priežiūros, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariuomenės vienetuose ir bausmių atlikimo vietose, kur į balsuoti dėl pagrįstų priežasčių negalintiems atvykti rinkėjams sudaromos sąlygos rinkti Seimo narius jų buvimo vietose. Šiose įstaigose iš viso jau balsavo daugiau kaip 7 tūkst. rinkėjų, rašoma VRK pranešime žiniasklaidai.

Trys populiariausios išankstinio balsavimo vietos, aptarnaujančios didžiausius rinkėjų srautus yra Vilniaus miesto savivaldybė, Kauno miesto savivaldybė ir Vilniaus Lukiškių aikštė.

Pastarojoje rinkėjų eilės driekiasi nuo ryto iki vakaro. Kaip informuoja VRK, 20 valandą čia taip pat dar laukė rinkėjai. Tokiais atvejais rinkimų komisijos nariai atsistoja į eilės pabaigą, taip ją užfiksuodami ir visiems į eilę iki 20 valandos atvykusiems rinkėjams yra leidžiama balsuoti.

Per dvi išankstinio balsavimo dienas aktyviausiai balsavo Vilniaus Senamiesčio-Žvėryno, Antakalnio, Žirmūnų, Šeškinės-Šnipiškių, Verkių apygardų rinkėjai, Kauno mieste esančios Centro-Žaliakalnio bei Aukštaitijoje esančių Utenos, Sėlos rytinės, ir Sėlos vakarinės apygardos rinkėjai.

VRK duomenys rodo, kad pakankamai aktyviai balsuoja Marijampolės, Jotvingių, Justiniškių-Viršuliškių, Kalniečių, Naujamiesčio-Vilkpėdės apygardų rinkėjai.

Pasyviausi kol kas Vilniaus pietinės, Marių, Garliavos, Raudondvario, Šiaulių krašto apygardų rinkėjai.

Balsavimas iš anksto Seimo rinkimuose tęsiasi iki ketvirtadienio, spalio 10 d. Balsuoti išankstinėmis dienomis rinkėjai gali nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro.

Rinkėjai gali balsuoti bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo to, kur jie yra deklaravę gyvenamąją vietą.

VRK primena, kad rinkėjams einant balsuoti reikia pasiimti tik asmens dokumentą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA