Po P. Gražulio vadovaujamos partijos kandidatės į Seimą pareiškimų pradėtas ikiteisminis tyrimas – Kas vyksta Kaune

Po P. Gražulio vadovaujamos partijos kandidatės į Seimą pareiškimų pradėtas ikiteisminis tyrimas

ELTA / Gytis Pankūnas 2024/10/09 13:27
Irma Gajauskaitė / VRK ir R. Tenio nuotr.
Irma Gajauskaitė / VRK ir R. Tenio nuotr.

Dėl europarlamentaro Petro Gražulio vadovaujamos Tautos ir teisingumo sąjungos (centristai, tautininkai) kandidatės į Seimą Irmos Gajauskaitės pareiškimų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl riaušių.

Tai Eltai patvirtino Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 283 straipsnį. Tyrimą pradėjo Šiaulių apskrities policija“, – teigė R. Matonis.

Baudžiamojo kodekso 283 straipsnis numato baudžiamąją atsakomybę už riaušes. Šiam straipsnyje nustatyta, kad tas, kas organizavo ar išprovokavo žmonių sambūrį viešai smurtauti, niokoti turtą ar kitaip šiurkščiai pažeisti viešąją tvarką, taip pat tas, kas riaušių metu smurtavo, niokojo turtą ar kitaip šiurkščiai pažeidė viešąją tvarką, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Tautos ir teisingumo sąjungos (centristai, tautininkai) kandidatė į Seimą I. Gajauskaitė socialiniame tinkle „Facebook“ paviešino vaizdo įrašą, kuriame viešai kvietė žmones atvykti į penktadienį, buvusiame Lukiškių kalėjime, Vilniuje, rengiamus Seimo debatus, pasiimti su savimi beisbolo lazdas, šakes, dalgius ir juos panaudoti „susidorojimui“.

„Kviečiu atsivežti, nežinau, beisbolo lazdas, šakes, dalgius. Nu žodžiu, tai, ką turite namuose, ką galima panaudoti susidorojimui tiesioginiam, nes kito kelio, kaip aš matau, nebeturime“, – vaizdo įraše kalbėjo kandidatė į Seimą (įrašas netaisytas).

Šį penktadienį nešališkas politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ sostinėje, buvusiame Lukiškių kalėjime, rengia Seimo rinkimų debatus, į kuriuos kviečia visų rinkimuose dalyvaujančių politinių jėgų atstovus.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, I. Gajauskaitė vadovaujamos Tautos ir teisingumo sąjungos (centristai, tautininkai) kandidatų į Seimą sąraše įrašyta 42 numeriu, ji taip pat į parlamentą kandidatuoja Saulės vienmandatėje apygardoje.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 d.

A. Tapinas dėl kandidatės pareiškimų kreipėsi į teisėsaugą

Visuomenininkas A. Tapinas Eltai patvirtino, kad dėl I. Gajauskaitės pareiškimų apie jį, galimų grasinimų kreipėsi į teisėsaugą, taip pat planuoja kreiptis ir į teismą.

„Parašiau pareiškimą e.policijai dėl visų grasinimų, įžeidimų ir šmeižimo. Taip pat perdaviau informaciją advokatams, kad jie paruoštų pretenziją civilinei bylai“, – Eltai sakė A. Tapinas.

I. Gajauskaitė „Facebook“ rašė, kad A. Tapinas „plauna pinigus ir mulkina žmones“.

„Vakar pasirodė mano įrašas su pasisakymu prieš Ukrainos rėmimą, kuris neužilgo pasklido po platųjį FB. Ir ką sau manot, prasidėjo šitų žmonių, kurie kryžium stoja už Ukrainą, tiksliau jos nesveiką rėmimą kartu su Andrius Tapinas priešakį, kuris plauna pinigus ir mulkina žmones. kaip ir dabar esantys valdžioje koncervatoriai, laisviečiai, liberalai, skvernelistai ir visi kiti, kas remia Ukrainą, jos finansavimą, jos nesugebėjimą su savo 40 milijonų žmonių laimėti jau gal dešimt metų besitęsenčio karo, kurio pagalba yra masiškai plaunami pinigai, o kariaujantys žmonės jų net nemato“, – skelbė I. Gajauskaitė (įrašas netaisytas).

„Prasidėjo Tapino šutvės persekiojimas su visais ne tik įžeidimais, bet ir grąsinimais visokiais… Čia taip normalu mūsų demokratinėje, laisvoje šalyje?! Ar čia prasilošęs, nusigėręs Tapinas pas mus jau Dievas kai kam yra tapęs su koncervatoriais, liberalais, laisviečiais ir skvernelistais?!“, – „Facebook“ taip pat rašė kandidatė į Seimą (įrašas netaisytas).

Kitame vaizdo įraše I. Gajauskaitė prašo žmonių informuoti, su kokiu automobiliu važinėja A. Tapinas, užsimena apie „fejerverką“

„Užsuksime pas Tapiną ir Laisvės TV, pažiūrėsime, kaip langai dūžta. Gal žinote Tapino automobilį, su kokiu automobiliu važiuoja? Kad išvažiuodami iš Vilniaus dar paliktume fejerverką Vilniuje. Kas žinote, duokite man žinoti. Mes pasiaiškinsime kaip senais gerais laikais“, – „Facebook“ patalpintame vaizdo įraše kalba I. Gajauskaitė (įrašas netaisytas).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA