Laukia nauji šilumos rekordai: orai vėl primins lietuvišką vasarą – Kas vyksta Kaune

Laukia nauji šilumos rekordai: orai vėl primins lietuvišką vasarą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienį iš vakarų prie Lietuvos priartės žemo slėgio sritis. Ciklonas su savimi iš pietų atneš šilumą ir lietų, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Dangus dienos metu bus nepastoviai debesuotas, tik vakariniame šalies pakraštyje bus kiek mažiau pragiedrulių. Dangų gaubiantys debesys taip pat atneš ir lietų. Lietingi orai numatomi daugelyje Lietuvos rajonų. Daugiausia palis pajūryje ir vakariniuose rajonuose, o sausiausias liks rytinis šalies pakraštys.

Vyraus kiek stipresnis pietryčių, pietų krypties vėjas, kuris pasieks 9–14 m/s. Pajūryje vėjo gūsiai gali sustiprėti ir iki 15 m/s. Diena nusimato tikrai šilta. Termometrai rodys tarp 15 ir 20 laipsnių šilumos.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį lietingi orai tęsis, bet vyraus nedidelis lietus. Tik jau lietaus debesys pasieks rytinius rajonus, o vakarinis šalies pakraštys išliks kiek sausesnis. Pūs pietinių krypčių, 7–12 m/s vėjas. Naktis išliks tikrai šilta ir temperatūra nenukris žemiau 9–14 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio diena bus be žymesnio lietaus. Oras bus maloniai šiltas ir vietomis temperatūra primins vasarą, tik bus gana vėjuota, pūs pietryčių krypties, 9–14 m/s stiprumo vėjas. Oras visoje šalyje sušils net iki 16–21 laipsnio šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA