Raudondvaryje skambėjo padėkos žodžiai mokytojams – Kas vyksta Kaune

Raudondvaryje skambėjo padėkos žodžiai mokytojams

Mokyto jų diena / KRS nuotr.
Mokyto jų diena / KRS nuotr.

Mokytojų dienos išvakarėse Raudondvario dvare vyko ypatinga šventė – čia gražiausi padėkos žodžiai ir Lino Adomaičio dainos skambėjo Kauno rajono pedagogams. Švęsti profesinę šventę susirinko pilna salė.

„Mokytojo profesija yra išskirtinė, nes parengti jauną žmogų savarankiškam gyvenimo keliui yra vienas sudėtingiausių uždavinių. Būti mokytoju – tai ne tik darbas, bet ir gyvenimo būdas, kuriam reikia profesinių įgūdžių, nuolatinio tobulėjimo, didelės kantrybės, pasišventimo ir atsakomybės. Visada sakiau ir sakysiu, kad be švietimo, be geros mokyklos, tauta neturi ateities. Mokykla ugdo ateities kartas, todėl privalo eiti į priekį aplenkdama laiką. Žinoma, nepamiršdama ir pamatinių vertybių“, – sveikindamas mokytojus kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Šventės proga savivaldybės vadovas linkėjo, kad Lietuvos švietimo sistemoje būtų mažiau neapgalvotų reformų, daugiau darnos ir lygių galimybių visiems vaikams. Ir, žinoma, daugiau pagarbos mokytojams. „Linkiu, kad su mokiniais jus sietų nuoširdi draugystė, o auklėtiniai jus džiugintų geromis žiniomis, kilniais poelgiais ir prasmingais darbais“, – sakė meras.

Meras kartu su vicemerais Raminta Popoviene, Antanu Nesteckiu, Pauliu Visocku, administracijos direktoriumi Šarūnu Šukevičiumi, Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininku Algirdu Navicku ir Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėju Jonu Petkevičiumi renginio metu apdovanojo labiausiai pasižymėjusius mokytojus.

Mokyto jų diena / KRS nuotr.

Kaip rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai, 25 mokytojams buvo įteikti mero padėkos raštai, dar penkiems mokytojams už puikius darbo rezultatus įteiktos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos padėkos. Taip pat Kauno rajono ženklais (plaketėmis) apdovanoti 7 pedagogai. Pasveikinti jaunieji specialistai, kurie baigę mokslus, šiemet pradėjo dirbti Kauno rajono mokyklose.

Metų mokytojos titulas šiemet atiteko Vilkijos gimnazijos pradinių klasių mokytojai Daivai Jančiuvienė. Gimnazijoje ji dirba jau 32 metus, tai pirma ir vienintelė mokytojos darbovietė. Per 32 metus mokytoja Daiva išleido 8 pradinukų laidas. Mokytojai, mokiniai ir jų tėvai vertina mokytojos aukštą pedagoginę kultūrą, tolerantiškumą ir tikėjimą savo darbo prasmingumu.

Pedagogė geba dalykiškai bendrauti ir bendradarbiauti su visais bendruomenės nariais, palaiko betarpišką ryšį su mokiniais ir jų tėvais. D. Jančiuvienė ieško individualius mokinių poreikius atitinkančių ugdymosi metodų, siekia, kad kiekviena pamoka būtų kokybiška, įdomi, formuotų kiekvieno mokinio asmenybę. Mokytoja daug dėmesio skiria mokinio individualiai pažangai, individualioms konsultacijoms, popamokiniam klasės mokinių užimtumui. Ruošia mokinius olimpiadoms, konkursams.

Mokyto jų diena / KRS nuotr.

Kauno rajono savivaldybės ugdymo įstaigoje dirba 122 vadovai, 1290 mokytojų, 34 iš jų – mokytojai ekspertai, 431 mokytojas metodininkas, 452 vyresnieji mokytojai. Džiugu, nes šiemet į Kauno rajono mokyklas atėjo 64 nauji pedagogai, iš jų 11 – ką tik baigę studijas.

Rugsėjį Kauno rajonas vėl pasitiko įkurtuvėmis: atidarytos naujos erdvės darželinukams Domeikavoje, Girionyse, Užliedžiuose. Vos prieš savaitę iškilmingai atidarytas naujasis Raudondvario stadionas.

Skaitlingiausioje Domeikavos seniūnijoje prasidėjo pradinės mokyklos statybos, iki metų pabaigos statybininkai pažadėjo užbaigti Akademijos VDU Ugnės Karvelis gimnazijos priestatą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA