Šilainiuose baigtos naujo Ortopedijos traumatologijos korpuso statybos – Kas vyksta Kaune

Šilainiuose baigtos naujo Ortopedijos traumatologijos korpuso statybos

Savivaldybės nuotr.
Savivaldybės nuotr.

Iš miesto centro – į patogesnes erdves Josvainių gatvėje. Tokie pokyčiai greitai palies vadinamojo „traumpunkto“ pacientus bei personalą. Iki šiol Gedimino gatvėje paslaugas teikę ortopedai traumatologai jau greitai su kolegomis kelsis į naująjį LSMU Kauno ligoninės korpusą Šilainiuose. Čia pabaigti dvejus metus trukę statybos darbai – po Naujųjų pastate įsikurs Traumatologijos punktas su moderniomis operacinėmis, palatomis pacientams, konsultacijų ir tyrimų kabinetais, praneša savivaldybė.

Naujojo LSMU Kauno ligoninės korpuso statyba startavo kiek daugiau nei prieš dvejus metus. Miesto centre teiktos paslaugos bus perkeltos į naujas erdves arba integruotos į centrinį gydymo įstaigos padalinį Šilainiuose.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad apie statybų pradžią jau rašėme anksčiau.

Personalas iš miesto centro pradės kraustytis šių metų gruodį. Persikėlimas suplanuotas nuosekliais etapais, užtikrinant medicinos paslaugų nenutrūkstamumą. Apie pasikeitimus pacientai bus informuoti iš anksto.

Naujo traukos centro vizija

Josvainių gatvėje pastatytas šiuolaikinių standartų A++ energinio naudingumo klasės, 4784 kv. metrų bendrojo ploto trijų aukštų pastatas. Jame įsikurs Ortopedijos traumatologijos, Skubios pagalbos, stacionaraus gydymo ir traumų skyriai, taip pat gydytojai anesteziologai-reanimatologai bei radiologai, rašoma Kauno savivaldybės pranešime.

Naujajame korpuse įrengtos 5 operacinės, 70 lovų pacientams, nauja diagnostinė ir gydymo įranga. Pasak LSMU Kauno ligoninės atstovų, jis atitinka šiuolaikinius standartus, darbuotojų bei pacientų poreikius.
Personalui ir lankytojams prie pastato įrengta parkavimo aikštelė, ko iki šiol nebuvo miesto centre esančiame padalinyje. Taip pat pasirūpinta elektromobilių įkrovos stotelėmis, dviračių stovais ir patogiu privažiavimu greitosios pagalbos automobiliams.

Naujasis LSMU Kauno ligoninės korpusas / Savivaldybės nuotr.

Dar daugiau dėmesio slaugai

Ties naujai įgyvendintu ligoninės korpuso statybų projektu Kauno progresas sveikatos priežiūros srityje nesustos. Savivaldybė jau kuris laikas nuosekliai siekia pažangos ir slaugos srityje.
Tęsiama Kazio Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės plėtra. Numatyta keliskart didinti erdves ir lovų skaičių Raudonojo Kryžiaus gatvėje esančiame Panemunės padalinyje, kad garbaus amžiaus žmonėms, ypač sunkios būklės pacientams ar sergantiesiems nepagydomomis ligomis paslaugos būtų prieinamos kuo greičiau, nelaukiant eilėse.

Taip pat ruošiamasi plėsti slaugos apimtis ir Vičiūnų skyriuje, Kruonio gatvėje.

Dar vienas beveik 200 vietų korpusas bus pritaikytas slaugos funkcijai Kulautuvoje, vietoje ten anksčiau veikusios vaikų tuberkuliozės ligoninės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA