Į Kauną atvyksta kraujobusas: kraujo padovanoję donorai turės galimybę laimėti dviratį – Kas vyksta Kaune

Į Kauną atvyksta kraujobusas: kraujo padovanoję donorai turės galimybę laimėti dviratį kraujo donorų lauks prie Kauno pilies

Kraujobusas / NKC nuotr.
Kraujobusas / NKC nuotr.

Nacionalinis kraujo centras (NKC) kviečia šalies gyventojus rudens sezoną pasitikti skiriant daugiau dėmesio savo ir artimųjų sveikatai. Tuo tikslu, per Lietuvą jau kurį laiką keliauja NKC organizuojamas išskirtinis kraujo donorystės turas „Gyvybės Kelionė 2024“. Penktadienį, rugsėjo 6 dieną, kraujobusas stabtels ir Kauno pilies automobilių stovėjimo aikštelėje.

Renginio metu, nuo 12.00 iki 18.00 val., bus galima dovanoti kraują specialiai tam pritaikytam autobuse – kraujobuse, o padovanojus kraujo donorai turės galimybę laimėti dviratį. Donorus NKC vaišins gėrimais bei skanėstais. Vyks didelių muilo burbulų pasirodymas, bus atvertas laikinų tatuiruočių salonas.

Kaip atkreipia dėmesį NKC direktorius Daumantas Gutauskas, šiuo metu labiausiai trūksta 0 ir A grupių kraujo, tačiau taip pat sparčiai senka ir B grupės sukauptos kraujo atsargos.

Pasak jo, turo tikslas yra skleisti žinią apie kraujo donorystės svarbą ir tai, kad kraują dovanojant užtrunkama vos kelias minutes, o kiekvienas kraujo lašas gali išgelbėti ne vieną gyvybę. Taip pat leisti šalies gyventojams dar geriau suprasti, kodėl kiekvienam iš mūsų yra svarbi sveika gyvensena ir kaip jos galima laikytis.

„Nepaisant to, kad kraujo donorų skaičius šalyje kasmet auga, deja, vasara tradiciškai išlieka tuo laikotarpiu, kai poilsiaudami žmonės apie donorystės svarbą primiršta. Būtent todėl besibaigiant vasarai bei prasidedant rudeniui mes organizuojame kraujo donorystės turą po skirtingus šalies miestus. Norime kuo didesnei šalies gyventojų daliai priminti, kad kraujo donorystė yra unikali galimybė padėti kitiems ir prisidėti prie mūsų visuomenės sveikatos“, – sako D. Gutauskas.

NKC turas „Gyvybės Kelionė 2024“ rugpjūčio 13 d. startavo Mažeikiuose, aikštėje prie šio miesto kultūros centro, o finišuos rugsėjo 17 d. Vilniuje, Katedros aikštėje. Turo metu planuojama aplankyti net 12 šalies miestų. Daugiau informacijos apie „Gyvybės Kelionę 2024“ čia.

Kraujo donorai Kauno pilies automobilių stovėjimo aikštelėje laukiami rugsėjo 6 dieną 12.00-18.00 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA