„Lapiukai“ turės šiuolaikinį stadioną – Kas vyksta Kaune

„Lapiukai“ turės šiuolaikinį stadioną

Lapių pagrindinė mokykla / KRS nuotr.
Lapių pagrindinė mokykla / KRS nuotr.

Nors Lapių pagrindinė mokykla pastatyta prieš 20 metų, tačiau architektės Astos Kiaunienės suprojektuota ugdymo įstaiga yra viena moderniausių Kauno rajone. Kitąmet ji turės ir šiuolaikinį stadioną. Apie sporto aikštyno rekonstrukciją bendruomenei pranešė Rugsėjo 1-osios šventėje dalyvavęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Direktorius Edmundas Balasevičius pasidžiaugė, kad mokykloje daugėja vaikų, kurie yra smalsūs, energingi ir siekia mokslo žinių. Tuo buvo galima įsitikinti ir tądien surengtoje būrelių mugėje, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Lapių pagrindinė mokykla / KRS nuotr.

Mokyklą daug metų garsina Dalios Audėjaitienės vadovaujamas mados teatras „Mes“, kraštotyros, robotikos, dziudo imtynių būreliai. Šiemet būrelių mugėje „lapiukus” sportuoti kalbino ir „Hegelmann“ futbolo akademijos atstovai.

Pirmoji mokykla Lapėse atidaryta 1927 m., ji buvo keturių skyrių. Patalpos mokyklai parinktos mediniuose parapijos namuose. 1938 m. pastatytas nauja medinė dviaukštė mokykla.

Lapių pagrindinė mokykla / KRS nuotr.

1945 m. ugdymo įstaiga išplėsta ir pertvarkyta į progimnaziją, 1950 m. ji jau septynmetė, 1961 m. – aštuonmetė, o nuo 1988 m. – devynmetė mokykla. Nuo 1993 m. Lapių miestelyje veikia pagrindinė mokykla.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA