Kaune – nemokami, visapusišką vaikų lavinimą užtikrinantys gimnastikos užsiėmimai „Gimnastika – renkuosi, nes žinau“ – Kas vyksta Kaune

Kaune – nemokami, visapusišką vaikų lavinimą užtikrinantys gimnastikos užsiėmimai „Gimnastika – renkuosi, nes žinau“

„GymLand“ / Organizatorių nuotr.
„GymLand“ / Organizatorių nuotr.
„GymLand“ / Organizatorių nuotr.
„GymLand“ / Organizatorių nuotr.

Vaikų fizinio aktyvumo rodikliams išliekant žemumose, Kaune startuoja nemokamas projektas „Gimnastika – renkuosi, nes žinau“. Projekto organizatoriai teigia, jog gimnastika šiandien įsitvirtina kaip viena naudingiausių sporto rūšių vaikams nuo 3 metų, skatinanti juos ne tik siekti sportinių rezultatų, bet ir padedanti stiprinti visas raumenų grupes, lavinti koordinaciją, lankstumą, formuoti gražią ir taisyklingą laikyseną.

80 proc. vaikų juda nepakankamai

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, apie 80 proc. vaikų visame pasaulyje nepasiekia rekomenduojamo fizinio aktyvumo lygio – 180 minučių per savaitę. Atitinkamai, vaikai dažniau susiduria su nutukimo rizika, širdies bei kraujagyslių ligomis, psichologinės sveikatos problemomis.

Ši tema ypač aktuali 3-6 metų amžiaus vaikus auginantiems tėvams. Ekspertų teigimu, būtent šiame amžiaus periode judėjimo svarba ypatingai didelė. Judėjimas padeda įgyti patirties, normaliai vystytis, augti sveikam, formuoti teigiamus fizinio aktyvumo įpročius, lydėsiančius visą gyvenimą.

„GymLand“ / Organizatorių nuotr.
„GymLand“ / Organizatorių nuotr.

Gydytojai ir judėjimo ekspertai vieningai sutaria, jog tarp geriausių būdų skatinti judėjimą – įtraukiantys aktyvumo žaidimai, sporto užsiėmimai, aktyvus laisvalaikis su šeima.

„Atsižvelgiant į mokslininkų rekomendacijas, ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų motoriniams gebėjimams ugdyti būtini fizinio ugdymo pedagogai, turintys teorinių ir praktinių žinių, kaip ugdymo metodus pritaikyti individualiam vaikui, atsižvelgiant į jo amžių, sportinį pasiruošimą, socialinę aplinką. Bendraujant su ugdymo įstaigų vadovais pastebėjome, kad reta įstaiga turi fizinio ugdymo specialistą – dažniausiai užsiėmimus veda meninio ugdymo specialistai ar ikimokyklinio ugdymo pedagogai“, – sako projekto „Gimnastika – renkuosi, nes žinau“ organizatorė, viena iš gimnastikos centro „Gymland“ įkūrėjų Jovita Muntianienė.

Nemokami užsiėmimai neaktyvumo problemai spręsti

Būtent šių problemų kontekste nuo rugpjūčio mėnesio Kaune startavo projektas „Gimnastika – renkuosi, nes žinau“.

Šis projektas yra įgyvendinamas kartu su projekto partneriais: Kauno lopšeliu-darželiu „Spragtukas“, Kauno lopšeliu-darželiu „Klevelis“, Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro ikimokyklinio ugdymo padaliniu bei Kauno lopšeliu–darželiu „Atžalėlė“.

„GymLand“ / Organizatorių nuotr.
„GymLand“ / Organizatorių nuotr.

Šis projektas padės gimnastikos centrui „GymLand“ perduoti sukauptą patirtį ne tik gimnastikos centro klientams, bet ir projekte dalyvaujančių projekto partnerių ugdymo įstaigų vaikams.

„Mūsų gimnastikos centras įkurtas siekiant vaikus ir jaunimą ugdyti saugioje, profesionalioje ir smagioje aplinkoje, tokiu būdu skatinant jų aktyvumą ir susidomėjimą įvairiomis gimnastikos rūšimis. Pastaruoju metu gimnastika vis labiau populiarėja, kaip viena efektyviausių priemonių vaikų fiziniam lavinimui – ją lankyti galima ne tik dėl sportinių rezultatų siekimo, bet ir dėl harmoningo fizinio vystymosi, visų raumenų grupių stiprinimo, koordinacijos ir laikysenos formavimo“, – sako patyrusi gimnastikos trenerė.

Projekto metu planuojami du užsiėmimai per savaitę, truksiantys po 90 minučių. Projektas prasidėjo rugpjūti, o planuojama jo pabaiga gruodžio mėnesį. Projekte dalyvauja vaikai iš projekto partnerių – ugdymo įstaigų.

Padės kelti pedagogų kvalifikaciją

Projekto metu bus organizuojami ir kvalifikacijos tobulinimo bei edukacinio pobūdžio renginiai, kurių metu meninio ugdymo specialistai ar ikimokyklinio ugdymo pedagogai tobulins fizinio aktyvumo veiklų organizavimo ir įgyvendinimo žinias ir gebėjimus.

„Projektu siekiame motyvuoti, jog net ir jam pasibaigus, vaikučiai išliktų fiziškai aktyvūs, kartu su tėvais bei pedagogais puoselėtų sveiką gyvenimo būdą“, – sako viena iš gimnastikos centro įkūrėjų.

„Gymland“ gimnastikos centras, Kaune veikiantis nuo 2021-ųjų, vaikams siūlo lavinamosios, aerobinės bei meninės gimnastikos užsiėmimus, akrobatikos treniruotes. Per šį laiką centre susiformavo daugiau nei 150 vaikų vienijanti bendruomenė.

Patyrę treneriai ir tituluoti auklėtiniai

„Mūsų centro vaikai dalyvauja įvairiuose miesto renginiuose, pasirodymuose. Turime ir į profesionalų sportą orientuotas grupes, kuriose sportuojantys auklėtiniai dalyvauja Lietuvos čempionatuose, yra tapę jų nugalėtojais. Kai kurie yra iškovoję teisę atstovauti Lietuvai aerobinės gimnastikos Europos ir Pasaulio čempionatuose. Šių metų rugsėjo viduryje vyks Pasaulio čempionatas Italijoje, kuriame dalyvaus mūsų centro narė Estela Klevinskaitė. Linkime jai kuo geriausių startų“, – sako gimnastikos trenerė Rasa Baltramaitiėnė.

Centro įkūrėjos – Jovita Muntianienė bei Rasa Baltramaitienė, yra patyrusios gimnastikos profesionalės, trenerėmis dirbančios jau daugybę metų. Gimnastikos centre „Gymland“ itin vertinama trenerių kompetencijos, asmeninė sporto patirtis, atsidavimas, gebėjimas motyvuoti vaikus siekti tobulėjimo bei mokėjimas džiaugtis kiekvieno vaiko pasiektais rezultatais.

„Siekiame, kad centre kiekvienas vaikas atrastų sau labiausiai tinkančią ir patinkančią gimnastikos rūšį. Labiausiai mus skatina judėti pirmyn asmeniniai vaikų pasiekimai ir jų dovanojamos šypsenos“, – sako R. Baltramaitienė.

„GymLand“ / Organizatorių nuotr.
„GymLand“ / Organizatorių nuotr.

Užsiregistruoti į užsiėmimus ir rasti daugiau informacijos apie Griunvaldo g. 8 įsikūrusį gimnastikos centrą „Gymland“ galima internetinėje svetainėje, adresu: https://gymland.lt/

Projektas „Gimnastika – renkuosi, nes žinau“ yra bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Nacionalinė sporto agentūra
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA