Lietuvos kariuomenei už 1,3 mln. eurų pristatyti vokiški pistoletai-kulkosvaidžiai – Kas vyksta Kaune

Lietuvos kariuomenei už 1,3 mln. eurų pristatyti vokiški pistoletai-kulkosvaidžiai

Pistoletai-kulkosvaidžiai MP7 A21 / KAM nuotr.
Pistoletai-kulkosvaidžiai MP7 A21 / KAM nuotr.

Lietuvos kariuomenei už 1,3 mln. eurų pristatyti pistoletai-kulkosvaidžiai MP7 A2, pagaminti Vokietijos įmonės „Heckler & Koch GmbH”. Ginklai buvo pasirinkti dėl jų taktinių ir techninių savybių, tokių kaip svoris, greitošauda ir pramušamumas, skelbiama Krašto apsaugos ministerijos pranešime spaudai.

Šie 4,6×30 mm pistoletai-kulkosvaidžiai buvo sukurti ir standartizuoti NATO kariuomenėse, siekiant užtikrinti operacijų ribotose erdvėse poreikius. Tai pirmas kartas, kai Lietuvos kariuomenė naudos pistoletus-kulkosvaidžius MP7 A2.

Lyginant su didesnio kalibro Lietuvos kariuomenėje naudojamais pistoletais-kulkosvaidžiais, MP7 A2 turi mažesnius gabaritus. Tai itin palengvins veiksmų koordinaciją komandoje, kai operacijos vyksta ribotoje erdvėje. Dėl sumažinto kulkos kalibro dydžio, bet padidinto parako užtaiso tūtoje, MP7 A2 turi didesnę pramušimo galią, didesnį greitį bei atitinka reikalavimus greitošaudai.

Šie 4,6×30 mm šaudmenys leidžia pramušti balistines apsaugas, ko negali padaryti 9×19 mm šaudmenys. Mažesnis svoris ir sumažintas kulkos kalibro dydis leidžia kariui nešti kone dvigubai daugiau šaudmenų. Pistoleto-kulkosvaidžio svoris yra 1,8 kilogramai.

Pistoletas-kulkosvaidis MP7 A2 yra tinkamas vykdant asmenų apsaugą dėl tinkamo dydžio ir galimybės nešioti jį paslėptą po drabužiais. Ginklas yra plačiai naudojamas 24-iose NATO šalyse kariuomenių, policijos ir kitų spec. tarnybų.

Ginkluotė įsigyjama ne tik pagal kariuomenės ilgalaikius pajėgumų plėtros planus, bet ir sparčiai reaguojama į tai, ko reikalauja kasdien besikeičianti saugumo situacija regione, taip pat yra mokomasi iš Ukrainos pamokų.

Šiais metais baigiama ir toliau sėkmingai tęsiama dešimtys kariuomenei svarbių ginkluotės bei technikos įsigijimo projektų, kurių įgyvendinimas reikšmingai sustiprins kariuomenės kovinę galią, karių apsaugą, manevrą sausumoje, oro erdvės gynybą, žvalgybą ir logistinius gebėjimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA