Vokietijos brigada į Lietuvą perdislokuos per 650 karinės technikos vienetų – Kas vyksta Kaune

Vokietijos brigada į Lietuvą perdislokuos per 650 karinės technikos vienetų

Vokietijos kariai / št. srž. sp. L. Tamošiūno ir vyr. srž. sp. T. Kavaliausko nuotr.
Vokietijos kariai / št. srž. sp. L. Tamošiūno ir vyr. srž. sp. T. Kavaliausko nuotr.

Rugpjūčio 19-22 d. Lietuvos keliais nuo Lenkijos pasienio į Generolo Silvestro Žukausko poligoną Pabradėje judės Vokietijos Padidinto budrumo brigados (angl. enhanced Vigilance Activity Brigade, eVA) 21-osios brigados karinė technika.

Vokietijos brigada sausumos ir jūros keliais į Lietuvą perdislokuos daugiau nei 650 karinės technikos vienetų, kurie dalyvaus pratybose „Grand Eagle-2/24“ iki rugsėjo 8 d., rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime žiniasklaidai.

Pratybų tikslas – Vokietijos kariuomenės 21-osios brigados padalinių perdislokavimas į Lietuvą greičiausiai įmanomu būdu su tikslu užtikrinti NATO rytinio flango apsaugą.

Tai yra treniruotė leidžianti nustatyti, kaip greitai Vokietijos kariuomenė gali perdislokuoti savo pajėgas ir prisidėti prie Lietuvos kariuomenės ginant Lietuvos Respublikos teritorinį vientisumą, taip pat padeda išlaikyti aukštą kovinio parengtumo lygį padaliniuose.

Lietuvai priskirta Vokietijos Padidinto budrumo brigada budėjimą vykdo nuo 2022 m., o nuo 2023 m. gruodžio mėnesio vadovavimą eVA perėmė Vokietijos kariuomenės 21-oji brigada, vadovaujama brg. gen. M. Eggert. Apie 4000 karių turinti brigada yra vienas iš Vokietijos kariuomenės greitojo reagavimo pajėgų vienetų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA