Kaune atidaroma paroda „Bachmutas. Genocido veidai 1942-2022“ – Kas vyksta Kaune

Kaune atidaroma paroda „Bachmutas. Genocido veidai 1942-2022“

Pabėgimas iš IX forto
Kauno IX forto muziejus./R. Tenio nuotr.
Pabėgimas iš IX forto
Kauno IX forto muziejus./R. Tenio nuotr.

Rugpjūčio 23 dieną (penktadienį) 11 val. Kauno IX forto muziejuje (Žemaičių pl. 73) atidaroma Nacionalinio istorinio memorialinio draustinio „Babin Jar” (Ukraina) paroda „Bachmutas. Genocido veidai 1942 | 2022 m.”. Paroda simboliškai atidaroma Ukrainos Nepriklausomybės dienos išvakarėse, kartu minint Europos dieną stalinizmo ir nacizmo aukoms atminti ir Baltijos kelio dieną. 

Atidarymo renginio programa

11 val. Sveikinimo žodis.

11.20 val. Parodos pristatymas (dalyvauja parodos rengėjai iš Ukrainos).

11.40 val. Muzikinius kūrinius atlieka Valstybinio Vilniaus kvarteto (Lietuva) violončelininkas Viktor Rekalo ir „Prime Orchestra” (Charkivas, Ukraina) pirmasis smuikas Kseniia Kosarieva.

12.10 val. Savarankiškas pasivaikščiojimas po parodą.

Plačiau apie parodą

Parodoje pristatoma praeities (Holokausto) ir dabarties (rusijos invazijos) Bachmuto tragedijų retrospektyva. Nuotraukos, vaizdo įrašai, archyviniai dokumentai ir liudininkų prisiminimai atskleidžia šiurpų genocido paveikslą, kurio veidas tas pats – totalitarinis režimas su neapykantos ideologija. Parodoje bus galima išvysti tarpdisciplininio menininko Mykhailo Alekseenko, vaizdo menininko Clemenso von Wedemeyerio, fotografų Kostiantyno ir Vlados Liberovų, Sergeyaus Korovaynyo, Andriyaus Dubchako, George’o Ivanchenko darbus.

„Bachmutas. Genocido veidai 1942 | 2022 m.” siekia ne tik įamžinti aukų atminimą, bet ir skatinti dialogą apie genocido reiškinius bei kovą su jais. Paroda muziejuje bus eksponuojama iki spalio 29 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA