G. Kuprevičiaus 80-mečiui pažymėti vyks specialus koncertas – Kas vyksta Kaune

G. Kuprevičiaus 80-mečiui pažymėti vyks specialus koncertas

G. Kuprevičius./Organizatorių nuotr.
G. Kuprevičius./Organizatorių nuotr.

Nacionalinės premijos laureatas kompozitorius Giedrius Kuprevičius šiemet pasitinka iškilų jubiliejų – jam sukanka 80 metų. Šia proga rugpjūčio 17 d. 17 val. Senojoje Zapyškio bažnyčioje vyks specialus koncertas.

„Susitikimuose su meno kūriniais mes labai dažnai tenkinamės juose išreikštu rezultatu. Tačiau beveik niekada nepagalvojame, kokios priežastys paskatino meno kūrėjus imtis tos ar kitos temos, turinio, nerimo. Taip nutinka ir visose mūsų gyvenimo srityse – dažniau analizuojami, komentuojami, aptariami rezultatai, o ne juos lėmusios priežastys. Tad kviečiu į reiškinius žvelgti ne vien pasekmes reginčia akimi ar ausimi, o rasti laiko ir noro tas pasekmes išsiaiškinti kaip proceso, būvio, motyvų, idėjų rezultatą. Be rezultatų ištakų ir sąlygų suvokimo neįmanomas ir meno kūrinio pilnavertis supratimas bei visavertis emocinis išgyvenimas. O pramokę į meno pasaulio reiškinius žiūrėti giliau, gal dalį tų gebėjimų perkelsime ir į savo gyvenimus bei veiklas – žiū, taps aiškiau ir gal bent kiek šviesiau“, – taip apie kūrybinių apraiškų priežastis kalba pats kompozitorius.

Šioje koncertinėje programoje atlikėjai giliau pažvelgs į kamerinę G. Kuprevičiaus muziką gyvai diskutuodami su pačiu šios muzikos kūrėju. Klausytojų lauks susitikimas su baritonui ir fortepijoniniam trio, sopranui ir fortepijonui, smuikui ir violončelei sukurtais G. Kuprevičiaus opusais, neabejotinai šmaikšti diskusija su „atsargiu radikalu“ pristatomu kūrėju ir gausybė siurprizų, kuriuos jubiliejų pasitinkančiam menininkui pateiks jo kolegos kompozitoriai Zita Bružaitė, Šarūnas Nakas ir Antanas Jasenka.

Atlikėjai: „Kauno fortepijoninis trio“, Gabrielė Bukinė (sopranas), Giedrius Prunskus (baritonas), Giedrius Kuprevičius (kompozitorius).

Renginys mokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA