Kaunietė A. Palšytė liko be olimpinio finalo – stadioną paliko ant neštuvų – Kas vyksta Kaune

Kaunietė A. Palšytė liko be olimpinio finalo – stadioną paliko ant neštuvų

delfi.lt 2024/08/02 13:02
Airinė Palšytė / A. Pliadžio nuotr.
Airinė Palšytė / A. Pliadžio nuotr.

Penktadienio rytą Paryžiaus olimpinėse žaidynėse startavo ir pirmoji bei labiausiai patyrusi iš vienuolikos Lietuvos lengvaatlečių – šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė.

32-ejų metų kaunietė pasirodė „Stade de France“ stadione vykusiose atrankos varžybose, kuriose kovojo dėl vietos finale. Vis dėlto mūsiškei sėkmė nenusišypsojo – ji be klaidų įveikė 183 ir 188 aukščius, tačiau užstrigo ties 192 cm, kur sudegino visos tris bandymus.

Finalo normatyvas – 197 cm.

Kvalifikacijoje dalyvavo 32 šuolininkės.

Airinei tai – jau ketvirtasis olimpinis nuotykis. Ji savo talentą demonstravo tiek 2012-aisiais Londone (10 vieta), tiek 2016-aisiais Rio de Žaneire (13 vieta), tiek ir 2021-aisiais Tokijuje (28 vieta).

Atrankos varžybų eiga: Kvalifikaciją A. Palšytė pradėjo sėkmingai ir be klaidų įveikė pirmąjį – 183 cm – aukštį.

Lygiai taip pat be problemų jai jau pirmu mėginimu pakluso ir kartelė, pakelta į 188 cm.

Deja, abu pirmieji bandymai peršokti 192 cm nepavyko. Trečiasis šuolis irgi buvo nešvarus. Tokiu būdu Airinė atsidūrė už finalininkių borto.

Lietuvė susidūrė su sveikatos problemomis ir iš stadiono buvo išgabenta ant neštuvų.

Savo ruožtu tik nuo tokio aukščio pasirodymą pradėjusi favoritė Jaroslava Mahučich įveikė jį su vėjeliu.

Šiemet A. Palšytė nežinioje buvo pakankamai ilgai, tačiau galiausiai surengė pribloškiantį pasirodymą Palangoje surengtame Lietuvos čempionate, kur įspūdingai įvykdė olimpinį normatyvą.

Lietuvos šuolių į aukštį pažiba be klaidų įveikė visas karteles nuo 180 iki 197 cm, pakoregavo geriausią savo sezono rezultatą, tapo šalies čempione ir užsitikrino išsvajotąjį kelialapį.

Neabejotina šios rungties favorite yra Ukrainos superžvaigždė Jaroslava Mahučich, triumfavusi tiek šių metų Europos čempionate Romoje, tiek ir visai neseniai tame pačiame Paryžiuje per „Deimantinės lygos“ varžybas su 210 cm šuoliu pagerinusi net 37 metus gyvavusį pasaulio rekordą.

Primename, kad olimpinėse žaidynėse iš viso aukštumų sieks 11 Lietuvos lengvaatlečių – Mykolas Alekna (disko metimas), Martynas Alekna (disko metimas), Andrius Gudžius (disko metimas), Ieva Gumbs (disko metimas), Edis Matusevičius (ieties metimas), Liveta Jasiūnaitė (ieties metimas), A. Palšytė (šuolis į aukštį), Diana Zagainova (trišuolis), Dovilė Kilty (trišuolis), Modesta Justė Morauskaitė (400 m), Gabija Galvydytė (800 m).

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA