Į LKF prezidento postą nusitaikęs J. Vainauskas Kauno rajone prigautas girtas prie vairo – Kas vyksta Kaune

Į LKF prezidento postą nusitaikęs J. Vainauskas Kauno rajone prigautas girtas prie vairo

lrytas.lt, delfi.lt 2024/08/02 11:45
J. Vainauskas/ Lrytas nuotr.
J. Vainauskas/ Lrytas nuotr.

Garsus Lietuvos krepšinio vadybininkas ir vienas iš kandidatų į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) postą Jonas Vainauskas pateko į nemalonumus.

43-ejų daugkartinis Lietuvos čempionas J. Vainauskas neblaivus buvo sučiuptas prie automobilio vairo, kur jam buvo nustatytas vidutinis (2,40 promilės) girtumas.

Apie tai pranešė 15min.lt žurnalistai Gabrielė Navickaitė ir Rokas Pakėnas, o šią informaciją patvirtino ir Kauno apskrities vyriausiasis komisariatas.

Skelbiama, kad gegužės 22-ąją dieną apie 20.20 valandą Kauno rajone, Karmėlavos miestelyje, Vilniaus gatvėje, automobilį „VW Passat“ vairavo neblaivus 43-ejų metų vyras, kuriam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,40 promilės.

Pranešama, kad dėl incidento yra pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už šį nusižengimą J. Vainausko gali laukti bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki metų.

Primename, kad J. Vainauskas su tuometiniu Vilniaus „Lietuvos rytu“ yra iškovojęs du Europos taurės titulus, ne kartą triumfavęs vietinėse Lietuvos pirmenybėse, o 2008-2009 m. susišlavė visus titulus – LKL, Prezidento taurę, BBL ir Europos taurę.

„Akivaizdu, kad Lietuvos krepšiniui reikia pokyčių. Lietuvos moterų krepšinio rinktinės reitingas yra 43, vyrų rinktinė baigia nusmukti į antrą dešimtuką, stagnuojanti studentų krepšinio lygą, bankrotai LKL, sutartų rungtynių klausimai NKL ir kitos problemos panašu, kad yra sunkiai įveikiami iššūkiai esamai valdžiai. Todėl Lietuvos krepšiniui reikia tikro lyderio, kuris turėtų aiškią viziją, tikslus ir žinotų priemones bei būdus juos pasiekti.

Všį Birštono sportas į LKF prezidento postą siūlo Jono Vainausko kandidatūrą, kadangi jau šiandien Lietuvai reikia pamatuotų, drąsių ir ryžtingų sprendimų. Jonas Vainauskas turi sukaupęs didžiulę patirtį klubiniame krepšinyje ir be jokios abejonės jis yra profesionalas, vienas geriausių, jeigu ne pats geriausias šios srities vadybininkas.

Neabejoju, kad jo strateginis mąstymas, turima patirtis ir meilė krepšiniui leis sustiprinti visas lygas ir pakels bendrą Lietuvos krepšinio lygį ir įvaizdį“, – apie J.Vainausko kandidatūrą LKF prezidento rinkimuose prieš kelis mėnesius sakė Birštono ekipos vadovas Kristupas Bubnys.

Šį sezoną Birštono klubas laimėjo RKL B divizioną ir iškovojo šansą kitąmet varžytis RKL A divizione.

„Tai yra Birštono klubo vadovo asmeninė pozicija, kaip tikriausiai žmogaus, stebėjusio mano kelią krepšinyje. Tačiau dar turėtų prisijungti kažkokia koalicija žmonių, kurie to irgi norėtų, kad tai turėtų prasmę.

Aš planuoju dalyvauti debatuose ir tie debatai bus aktyvūs. Mes kalbėsime faktais, kalbėsime kas įvyko per pastaruosius 14 metų.

Ar aš laimėsiu ir dalyvausiu rinkimuose – nežinau, bet aš būsiu labai aktyvus diskusijų dalyvis ir kviesiu tiek Mindaugą Balčiūną, tiek Vydą Gedvilą, tiek buvusius federacijos vadovus pažvelgti realybei į akis.

Kur mes atsidūrėme, kaip viena iš trijų pirmaujančių pasaulio krepšinio valstybių? Kur mes esame rinktinių lygmenyje, jaunimo paruošimo klausimuose?

Kaip funkcionuoja mūsų profesionalios ir pusiau profesionalios lygos? Reikia aptarti labai daug dalykų“, – lrytas.lt portalo žurnalistui Arūnui Valickui gegužės pabaigoje teigė J.Vainauskas.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA