Ugniagesių darbas iš arčiau: katino svajonė išsipildė? – Kas vyksta Kaune

Ugniagesių darbas iš arčiau: katino svajonė išsipildė?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pranešimai apie medžiuose pernelyg ilgai „užsibuvusius“ katinus, nerandančius kelio, kaip nulipti iš aukštumos žemyn, nėra reti Kauno priešgaisrinio gelbėjimo valdybos (KPGV) fiksuojamų paros įvykių suvestinėse. Pasak šios valdybos atstovės Eglės Ruchajienės atsiųsto naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pranešimo, ne išimtis buvo ir vakarykštė diena – rugpjūčio 1-oji.

Tądien, likus 4 minutėms iki devintos valandos, Kauno priešgaisrinio gelbėjimo valdyboje „gautas gyvūnų tarnybos „Katino svajonė“ darbuotojos pranešimas, kad 3 paras eglėje tupi katinas ir negali išlipti. Atvykus nustatyta, kad katino medyje nėra. Pranešimas nepagrįstas“.

…Šiaip tai katinai į egles lyg ir nelaipioja, nes dažniausiai jų aplinkoje yra „glotnesnių“ medžių. O šiuo atveju, gal koks šuo murklį užvijo, tai jam nebuvo kur dėtis, – tiko ir eglė aukščiau pasilypėti? Bet gal skambutis gelbėtojams buvo melagingas ir skambino visai ne „Katino svajonės“ darbuotoja?

Arba ilgokai svajojęs eglės viršūnėje (Kauno rajone, Samylų sen., Gervėnupio k., Saulės g.) katinas pagaliau ryžosi pats įgyvendinti savo svajonę saugiai atsidurti ant žemės ir pažinties su gelbėtojais nepanoro laukti..?

Asociatyvi / Ugniagesiai gelbėtojai / R. Tenio nuotr.

Kaip ten bebūtų, tądien ugniagesiai gelbėtojai turėjo nemažai savo tiesioginio darbo. Vyko gesinti degusius namus, automobilį, padegtus krūmynus, žolę. Jie dar ieškojo tvenkiniuose skenduolio, vyko į automobilių susidūrimo vietą bei kitu atveju – padėjo medikams iš namų išnešti sunkų ligonį ir patalpinti jį į greitosios medicinos pagalbos automobilį.

Tačiau bene daugiausia iškvietimų ugniagesiai gelbėtojai sulaukė dėl prieš keletą parų per Lietuvą praūžusios smarkios audros išverstų ar pavojingai pasvirusių virš kelių ar namų medžių. Apie tai pranešimų gauta iš Kauno, Kėdainių, Jonavos bei kitų rajonų seniūnijų, o taip pat – iš Kauno miesto.

Kai kuriais atvejais, kai medžiai buvo užvirtę ant elektros laidų, ugniagesiai gelbėtojai vieni patys saugiai negalėjo likviduoti pavojingos situacijos. Todėl užtvėrę stop juostomis pavojų keliantį plotą, informavo apie grėsmę keliantį įvykį ESO (Energijos skirstymo operatoriui).

Na, o iš Pipirlapių tako Kauno mieste vakar sulaukta pranešimo apie dar vieną papuolusį į bėdą keturkojį augintinį. Įvykių suvestinėje apie tai parašyta: „20.20 val. gautas pranešimas, kad šuo įkišo koją į stalą ir negali ištraukti. Atvykus, šuns koja buvo įstrigusi plastikinio stalo tarpe. Ugniagesiai gelbėtojai koją ištraukė.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA