Skaitytojas apie darbus Romainiuose: grįžtam į sovietmetį ar bandom lygiuotis į vakarus? – Kas vyksta Kaune

Skaitytojas apie darbus Romainiuose: grįžtam į sovietmetį ar bandom lygiuotis į vakarus?

Romainių gatvės darbai / Skaitytojų nuotr.
Romainių gatvės darbai / Skaitytojų nuotr.

Romainiuose vykę rekonstrukcijos darbai artėja prie finišo tiesiosios, tačiau ne visi kauniečiai yra patenkinti atliktų darbų kokybe. Praėjusį antradienį „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojo laiškas, kuriame išreikštas susirūpinimas naujai išlietu asfaltu.

„Gal reiktų pasidomėti, kas vyksta Romainiuose su kelio darbais, ten ką tik ištiestas naujas asfaltas, ilgai lauktas, ilgai darytas, ilgai žadėtas. Dabar jis pjaustomas ir vėl lopomas, šuliniai iškeliami ir vėl lyginami, ar kažkas ten su jais daroma. Įdomu, kiek tokia gatvė atlaikys, jeigu nei pusmetis nepraėjo, o jau tvarko ją?“ – retoriškai klausė kaunietis.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ praėjusios savaitės ketvirtadienį teigė Kauno savivaldybės miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, Romainių gatvės darbai dar nėra priduoti, o pjaustomas naujas asfaltas prilygintas kosmetiniams darbams.

„Romainių gatvėje atliekami paskutiniai kosmetiniai darbai. Patys darbai dar nepriduoti. Juos iš rangovo priimsime tik tada, kai bus visiškai baigti“, – komentavo A. Pakalniškis.

Romainių gatvės darbai / Skaitytojų nuotr.

Tiesa, į redakciją kreipęsis kaunietis turėjo pastabų ir vadinamojo „Regitros“ kalno atnaujinimo projektuotojams.

„Regitros“ vadinamą kalną per siaurą padarė, tai dabar dirbtinai kažkaip bando paplatinti… Kosmosas, grįžtam į sovietmetį ar mes bandom į vakarus lygiuotis?“ – svarstė kaunietis.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Romainių įkalnės darbai stipriai užtruko dėl neapgalvotų detalių. Dėl to „Regitros“ nuokalnėje į Raudondvario plentą eismas nuo 2023 metų rugsėjo 1-osios buvo organizuojamas viena kryptimi – iš viršaus į apačią.

Romainių kalnas visiškai atidarytas šių metų birželio 21 dieną, tačiau net ir po to kauniečiai kraipė galvas dėl kitų įdomių sprendimų.

Ženklai buvo pašalinti

Liepos pradžioje Romainių kalno šaligatvio viduryje buvo įkurdinti eismo krypties kelio ženklai. Tąkart kauniečiai domėjosi, kodėl nėra pagalvota apie dviratininkų saugumą: „Kas pirmas susižalos dėl stulpelių, tikiuosi, paduos į teismus. Tikrai laimės. Sėkmės, kad nepakliūti į stulpelių alėją“.

Romainių įkalnė / R. Tenio nuotr.

Tuomet, Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis komentavo, jog šaligatvyje atsiradę eismo krypties kelio ženklai – laikini.

„Vadinamoje „Regitros“ įkalnėje vyksta paskutiniai darbai. Jūsų minimi kelio ženklai – laikini. Jų reikėjo vykstant darbams, kadangi rekonstrukcijos metu eismas ne visada buvo užvertas aklinai“, – komentavo A. Pakalniškis.

Portalui „Kas vyksta Kaune“ paviešinus informaciją apie ženklus, galimai keliančius pavojų kauniečiams, stulpeliai buvo pašalinti ir šiai dienai apie jų buvimą primena tik ant šaligatvio likę lopai.

Romainių kalno šaligatvis:

Remonto darbai Romainių gatvėje

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Romainių gatvėje 2022 metais prasidėjo požeminių komunikacijų tvarkymo darbai. Įrengta nauja lietaus nuotekų surinkimo sistema, buvo sutvarkyta važiuojamoji danga, įrengtas naujas apšvietimas ir šaligatviai.

Medekšinės ir Romainių gatvių susikirtime padaryta žiedinė sankryža, pėsčiųjų perėjos tiek einantiems, tiek riedantiems.

Rangos darbus atlieka viešąjį konkursą laimėjusi bendrovė „Fegda“.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA