Kol kas geriausias olimpiečių pasirodymas: D.Rapšys finaliniame plaukime liko penktas – Kas vyksta Kaune

Kol kas geriausias olimpiečių pasirodymas: D.Rapšys finaliniame plaukime liko penktas

Kas vyksta, Delfi 2024/07/29 21:38
Danas Rapšys / Istvan Derencsenyi / World Aquatics nuotr.
Danas Rapšys / Istvan Derencsenyi / World Aquatics nuotr.

Pirmadienio vakarą Lietuvos sporto aistruoliai stebėjo pirmąjį Lietuvos sportininkų finalą. Plaukikas Danas Rapšys 200 m laisvuoju stiliumi bandė iškovoti pirmąjį Lietuvos medalį.

Po finalinio plaukimo paaiškėjo, kad kol kas lietuviams dar nelemta jo iškovoti. Po finalinio plaukimo mūsų šalies atstovas liko penktas. Finalą laimėjo, kaip ir buvo prognozuota, rungties favoritas rumunas Davidas Popovicius, kurio laikas buvo 1 min. 44.72 sek. Antras finale liko Matthew Richardsas iš Didžiosios Britanijos (1 min. 44.74 sek.), trečias atplaukė amerikietis Luke’as Hobsonas (1 min. 44.79 sek).

Finale lietuvis buvo penktas – užfiksavo identišką laiką kaip ir varžovas vokietis Lukas Martensas (1 min. 45.46 sek.).

D.Rapšys link finalo savo atrankos plaukime buvo pirmas, bendroje įskaitoje užėmė antrą vietą, o pusfinalio plaukime atplaukė trečias, o į finalą pateko šeštu numeriu. Tai jau trečios olimpinės žaidynės, kuriose sportininkas dalyvauja.

Finalas, kuriame dėl prizinių vietų purslais taškysis aštuoni plaukikai, vyks pirmadienį 21 val. 40 min. Lietuvos laiku.

Lemiamame plaukime olimpinio apdovanojimo dar neturintis lietuvis link tikslo mėgins judėti septintu takeliu.

Kaip rašo DELFI, kartu su favoritu rumunu Davidu Popovici ir D. Rapšiu lenktyniaus praėjusių žaidynių olimpinis vicečempionas iš Didžiosios Britanijos Duncanas Scottas, jo tautietis Matthew Richardsas, dvigubai ilgesniame nuotolyje auksą Paryžiuje jau laimėjęs vokietis Lukas Martensas, taip pat amerikietis Luke’as Hobsonas, australas Maximillianas Giuliani ir japonas Katsuhiro Matsumoto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA