Dėl audros dalis gyventojų liko be mobiliojo ryšio – Kas vyksta Kaune

Dėl audros dalis gyventojų liko be mobiliojo ryšio

delfi, Kas vyksta Kaune 2024/07/29 13:10
Telefoniniai sukčiai
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Telefoniniai sukčiai
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvoje siautėjant audrai dalis vartotojų liko ne tik be elektros, bet ir be mobiliojo ryšio, dalijasi operatoriai.

„Dėl siaučiančios audros susiduriame su elektros tiekimo sutrikimais. Glaudžiai bendradarbiaujame su ESO, kad ryšio paslaugų kokybė būtų atstatyta kaip įmanoma greičiau. Atsiprašome už galimus laikinus nepatogumus ir dėkojame už jūsų supratingumą“, – socialiniame tinkle „Facebook“ dalijasi „BITĖ Lietuva“.

„BITĖ Lietuva“ korporatyvinės komunikacijos vadovas Jaunius Špakauskas socialiniame tinkle „Facebook“ dalijasi, kad ryšio bokštai be elektros veikia tik keletą valandų, kol išsikrauna tokiems atvejams įrengti akumuliatoriai.

Pasak jo, prioritetas šiuo metu skiriamas labiausiai paveiktiems rajonams.

„Tele2“ viešųjų ryšių vadovė Asta Buitkutė socialiniame tinkle taip pat dalijasi, kad kai tokios liūtys ir audros, gali būti ir ryšio sutrikimų.

„Bazinės stotys retai kada nukenčia tiesiogiai, tačiau smarkus lietus, vėjas, lūžtantys medžiai ir jų šakos nutraukia elektros laidus. Tada nelieka elektros. Be elektros tiekimo mobiliojo ryšio bazinės stotys veikti gali tik tol, kol veikia jų baterija – nuo kelių iki keliolikos valandų. Jei sudėtinga situacija užsitęsia, į aikštelę išbėga „Tele2“ techninio aptarnavimo komandos su elektros generatoriais ir generuoja elektrą, kol tiekimas atsistatys. Tą dabar ir darome – pajėgos yra pajungtos maksimalios!“, – rašo ji.

„Kas vyksta Kaune“ primena, ugniagesiai praneša, kad dėl audros yra gavę apie 300 pranešimų dėl ant kelių užvirtusių medžių ir kitų audros padarinių, daugiau nei 150 tūkst. gyventojų dėl stichijos neturi elektros.

Pirmadienį pranešta ir apie sutrikusį traukinių eismą, dėl audros Kauno oro uoste negalėjo nusileisti lėktuvai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA