Antrosiose atrankos į EČ rungtynėse Lietuvos rinktinė neprilygo Estijai – Kas vyksta Kaune

Antrosiose atrankos į EČ rungtynėse Lietuvos rinktinė neprilygo Estijai

Pirmadienio vakarą Lietuvos nacionalinė vyrų rinktinė (1-0) antrosiose atrankos į Europos čempionatą (EČ) rungtynėse susikovė su Estijos rinktine (1-0). Kazio Maksvyčio auklėtiniai rungtynes pilnutėlėje Talino arenoje pralaimėjo rezultatu 65:59.

Vyriausiasis treneris K. Maksvytis buvo priverstas rungtynėse apsieiti su 11 žaidėjų – Lietuvos komandai dėl kojos skausmų nepadėjo Deividas Sirvydis. Prie komandos šiandien neprisijungė ir Martinas Gebenas bei Margiris Normantas.

Pirmame atrankos į EČ mače Lietuvos rinktinė užtikrintai laimėjo prieš Lenkijos krepšininkus – 83:64. Lietuvių varžovai – estai – pirmose savo atrankos rungtynėse išvykoje nugalėjo Šiaurės Makedoniją – 74:69.

Lietuvos nacionalinė vyrų rinktinė H grupėje yra tarp Lenkijos, Estijos, bei Šiaurės Makedonijos komandų. Bilietą į 2025 m. vyksiančias senojo žemyno pirmenybes jau turi Lenkija – jie yra vieni turnyro organizatorių. Iš H grupės į EČ keliaus dvi stipriausios rinktinės (apart Lenkijos). Visos komandos sužais po 6 rungtynes.

Po pirmojo rungtynių ketvirčio rezultatas buvo apyligis. Lietuva pirmavo vienu tašku – 17:18. Rezultatyviausias pirmame kėlinyje buvo Edgaras Ulanovas, kuris per pirmas 10 minučių surinko 8 taškus.

Antrajame kėlinyje Lietuvos rinktinė susidūrė su problemomis. Po estų spurto 16:0 lietuviai varžovus kiek prisivijo ir rezultatas įpusėjus rungtynėms buvo vėl apyligis – 41:37. Po antrojo kėlinio rezultatyviausi Lietuvos rinktinės gretose buvo E. Ulanovas (12 taškų) ir Tomas Dimša (10 taškų).

Po ilgosios pertraukos lietuviai kibo varžovams į atlapus ir antrąją trečio ketvirčio minutę išlygino rezultatą – 41:41. Atkovotų kamuolių statistika nedžiugina – Lietuvos rinktinė šią minutę dar nebuvo atkovojusi nė vieno kamuolio. Trečio kėlinio pabaigoje buvęs žalgirietis Siim-Sander Vene smeigė tritaškį ir išlygino rezultatą – 50:50.

Likus dviems paskutinėms rungtynių minutėms rezultatas buvo nepalankus lietuviams – 61:56. E. Ulanovas devintą ketvirto kėlinio minutę atkovojo pirmą Lietuvos rinktinės kamuolį šiose varžybose. Deja, lietuviams pritrūko jėgų pasivyti estus – rungtynės pralaimėtos rezultatu 65:59.

Lietuva: Edgaras Ulanovas 16, Tomas Dimša 14, Lukas Lekavičius 7, Ąžuolas Tubelis 6.

Estija: Janari Joesaaras 18, Siimas-Sanderis Vene 13, Maikas Kotsaras 11, Martas Rosenthalis 8, Kristianas Kullamae 6.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA