Po krepšinio savaitgalio Kaune – svečių atsiliepimai ir „Barcos“ sirgalių nesutarimai dėl Šaro | Kas vyksta Kaune

Po krepšinio savaitgalio Kaune – svečių atsiliepimai ir „Barcos“ sirgalių nesutarimai dėl Šaro

delfi.lt / Mindaugas Augustis 2023/05/22 17:13
Šarūnas Jasikevičius/ Lrytas.lt / G. Bitvinsko nuotr.

Nelengva atkakti, brangu apsistoti, bet daug ką atperka unikali patirtis, kurios nerasi niekur kitur Europoje. Tokie buvo populiariausi atsakymai Delfi sekmadienį pakalbinus Eurolygos finalo ketverto publiką, atvykusią iš užsienio. Žinoma, sirgalių įspūdžius lėmė ir tai, kaip sekėsi jų palaikomoms komandoms.

Į padanges Kaune praėjusį savaitgalį šovusios viešbučių bei apartamentų nuomos kainos buvo pastebimos ir kitų šalių krepšinio turistų akiai.

Dėl to daugiausia guodėsi pačiame Kaune įsikūrę gerbėjai – dalis kalbintų krepšinio mėgėjų apsistojo Vilniuje, vienas nakvojo netgi kaimyninės Lenkijos sostinėje Varšuvoje.

Nemažai jų taip pat privargo keliaudami į Lietuvą.

Delfi sutiktas „Monaco“ – mažiausią palaikymo brigadą Kaune turėjusios ekipos – aistruolis pasakojo nuvykęs iš Liono į Monaką, o tuomet kartu su komanda patogiai atskridęs užsakomuoju reisu tiesiai į Kauną.

Užtat jo bičiuliai iš Paryžiaus ryžosi įveikti 2 tūkst. kilometrų automobiliu ir praleido jame 21 valandą.

Paieškoti jungtinių skrydžių teko ir Pirėjo „Olympiakos“ aistruoliams – tik keliavę tiesiai į finalą galėjo pasinaudoti specialiais papildomais reisais.

Kita vertus, maždaug 7 tūkst. raudonų ir baltų graikų minia Kauną pasiekė toli gražu ne tik iš tėvynės, – pavyzdžiui, Delfi sutiko OLY fanų ir iš Jungtinės Karalystės, ir iš Nyderlandų.

Vienam jų į rungtynes teko važinėti iš Vilniaus, bet tai, pasak pašnekovo, problemų nesudarė.

„Kelias trumpas ir labai patogus, yra kur pastatyti automobilį netoli arenos, taigi, logistika čia nesudėtinga“, – sakė graikas.

Kitam jo tautiečiui didžiausią įspūdį per viešnagę Lietuvoje paliko ypatingas krepšinio populiarumas.

„Visur daug krepšinio sirgalių, visur žaidžia krepšinį – atrodo, kad čia juo žmonės ir gyvena. Man tai labai gražu“, – įvertino „Olympiakos“ palaikymo gvardijos atstovas.

„Beprotiška, kaip visas miestas į tai pasinėrė. Man labai smagu dėl to“, – antrino pirmą kartą Eurolygos finalo ketvertą aplankęs „Monaco“ gerbėjas.

Pirėjo klubo sirgalių prisiminimuose Kauną veikiausiai pritemdys pati jų viešnagės pabaiga – Madrido „Real“ pralaimėtas finalas.

Taip galima spręsti iš didžiausiu finalo ketverto nusivylimu tapusios „Barcelonos“ aistruolių replikų.

Pastarieji laikė kumščius, kad bent jau „Olympiakos“ neleistų triumfuoti jų nekenčiamam „Real“, bet neišsipildė ir ši viltis.

„Siaubinga, neturiu žodžių“, – nukirto vienas katalonų krepšinio mėgėjų.

Kitas, kad ir koks nuliūdęs būtų, teigė pasiruošęs bandyti dar kartą su tuo pačiu treneriu – trejus metus „Barcelonai“ vadovaujančiu Šarūnu Jasikevičiumi.

„Manau, Šaras turėtų toliau dirbti, šis projektas man patinka, tikiuosi, kad kitais metais galų gale laimėsime Eurolygą“, – sakė optimistiškai nusiteikęs „Barcos“ fanas.

Bet yra ir kritiškesnių.

„Turėjome labai daug lūkesčių, bet jie visiškai nepasiteisino. „Real“ turėjo daug netekčių, viskas buvo mūsų pusėje, bet „Barcelona“ tuo nepasinaudojo. Taigi, savaitgalis sugadintas – visiškas mėšlas.

Manau, Šaro kitą sezoną Barselonoje nebematysime. Jis bandė, jis yra tikrai geras treneris reguliariajam sezonui. Bet pabaigoje, kai labiausiai reikia, taip nebesužibėdavo. Na, esu tikras, kad jis vis tiek pasieks savo ir laimės Eurolygą, tik jau su kita komanda“, – samprotavo nusivylęs aistruolis.

Beje, šis buvo vienas iš nedaugelio, kurie Lietuvoje lankėsi nebe pirmą kartą, – vyras pasakojo prieš 15 metų kurį laiką gyvenęs Vilniuje.

„Tada Lietuva nebuvo tokia saugi kaip dabar. Nors viskas ir pabrango – pavyzdžiui, nakvynė mums atsiėjo labai daug – atrodo, kad gyvenimas čia smarkiai pagerėjęs“, – skirtumą iš solidžios laiko perspektyvos apibūdino pašnekovas.

Stebinusią viešbučio sąskaitą lengviausia ranka apmokėjo tikrą euforiją išgyvenę priešingos ispaniškų barikadų pusės atstovai.

„Nesitikėjau, kad įveiksime „Barceloną“, turbūt jie psichologiškai palūžo ar kas nors panašaus, ypač Nikola Mirotičius. Mūsiškiai – atvirkščiai, mačiau, kaip jie pradeda tikėti pergale“, – prisiminęs pusfinalį rankomis trynė svečias iš Madrido, spėjęs ir apsilankyti Eurolygos jaunimo turnyre, kurį taip pat laimėjo „Real“, ir paviešėti Trakuose.

Eurolygos pabaigtuvės į Kauną priviliojo ir neutralių žiūrovų – tiek iš komandų prestižiniame žemyno turnyre apskritai neturinčių šalių, tiek pavienių ketvirtfinalio barjero neperžengusių Belgrado „Partizan“ (Serbija) ar Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija) fanų, tikėjusių savo numylėtiniais ir pirkusių bilietus į rungtynes iš anksto.

Beje, turkų finalo dieną „Žalgirio“ arenoje buvo matyti ne viena dešimtis.

„Nors mūsų komanda nepateko, esame tikri krepšinio entuziastai, mums vis tiek įdomu pamatyti finalo ketvertą. Kadangi taip mylime krepšinį, Lietuvoje mums labai patinka – gerai, kad toks turnyras vyksta būtent čia“, – sakė pirmąsyk Lietuvą pamatęs „Fenerbahče“ gerbėjas.

Primename, kad Eurolygą laimėjo „Real“, sekmadienį finale 79:78 iššokęs prieš nosį „Olympiakos“.

Rungtynėse dėl trečios vietos „Monaco“ įveikė „Barceloną“ 78:66.

Kitais metais Eurolygos finalo ketvertą priims Vokietijos sostinė Berlynas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA