Ringaudų pradinė mokykla ruošiasi plėstis | Kas vyksta Kaune

Ringaudų pradinė mokykla ruošiasi plėstis

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Trečiadienį UAB „Dalis erdvės“ architektai Audrius Kubilius ir Oner R. Karaosman Ringaudų pradinės mokyklos bendruomenės atstovams pristatė šios mokyklos priestato projektinius siūlymus, kurie leistų praplėsti patalpas 1050 kv m.

Mokyklos direktorė Asta Gudaitienė tvirtino, kad šiuo metu ugdymo įstaigoje mokosi 412 mokinių, tačiau kitiems mokslo metams gauti 68 ikimokyklinukų ir 29 pradinukų tėvų prašymai verčia galvoti apie ugdymo proceso pertvarką, skelbiama Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Ringaudų seniūnija žymi tuo, kad čia yra jauniausia Lietuvoje gyvenvietė – Bajorai, kurioje gyventojų amžiaus vidurkis siekia vos 26,2 m, o Poderiškių kaimas jauniausiųjų dešimtuke užima 6 vietą (29,5m). Kiti gyvenamieji kvartalai taip pat dygsta kaip grybai po lietaus.

Susitikime dalyvavęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pastebėjo, kad tokia plėtra ir džiugina, ir kelia iššūkių. Vien tik pernai Kauno rajono gyventojų skaičius išaugo 6 tūkstančiais, Ringaudų-Akademijos aglomeracija, kartu su Domeikavos ir Užliedžių seniūnijomis, auga sparčiausiai. „Lietuvoje kažin ar rasite kitą savivaldybę, kurioje per pastaruosius metus pastatyta tiek darželių. Papildomai sukūrėme net 2500 naujų vietų, tačiau su tokiais augimo tempais lenktyniauti labai sunku“, – kalbėjo meras.

Pastaraisiais metais Ringaudų-Akademijos aglomeracijoje buvo sėkmingai sprendžiama darželių problema: kartu su verslu NOA kvartale iškilo „Smalsutis“, greta Akademijos VDU Ugnės Karvelis gimnazijos modulinis „Ąžuolėlis“, Akademijoje „Gilė“, teritorijoje veikia privačių bei šeimos darželių.

Skubiai braižomi ir mokyklų plėtros planai. Parengtas VDU Ugnės Karvelis gimnazijos priestato projektas, kurio statybos turėtų prasidėti jau šiemet. Savivaldybė sutarė su VDU vadovais dėl sklypo, kuriame ateityje galės atsirasti dar viena ugdymo įstaiga.

Ringaudų pradinės mokyklos priestato projektas dar bus tikslinamas ir pristatytas bendruomenei. Architektai pirmame aukšte suplanavo laisvalaikio salę ir biblioteką, antrame aukšte bus įkurdintos klasės. Viename iš variantų siūloma įrengti erdvias terasas. Iš viso šiame priestate galės mokytis dar maždaug 100 pradinukų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA