Kaune atidaryta „Miki‘s Pizza“ – picų dirbtuvėlės, kuriose svarbiausia ištobulinti tešlą

Pica – turbūt vienas dažniausių pasirinkimų, norint pasilepinti patiekalu, universaliai skaniu kiekvienam. Kasmet jų išragaujame dešimtis ar net šimtus, tačiau kiekvienas kepėjas sugeba mus nustebinti tiek skirtingais ingredientų deriniais, tiek picos pagrindo ypatybėmis. Būtent picos tešlos ištobulinimas yra svarbiausias naujai Kaune duris atvėrusiai picerijai „Miki‘s Pizza“ (Jonavos g. 37) – tai pagrindinis kepėjų prioritetas. Prisistatantys picų dirbtuvėlėmis, naujosios picerijos komanda geriausius receptus išgauti siekia pasitelkdami tešlos brandinimo metodus.

Brandinimui – ne mažiau nei 48 val.

Nedidelėse jaukiose patalpose greta Neries upės Jonavos gatvėje įsikūrusi „Miki‘s Pizza“ klientams siūlo tik picas. Šiuo metu, dar pirmąjį mėnesį skaičiuojančios picerijos meniu jų – vienuolika. Tiesa, ateityje, atsižvelgiant į klientų norus ir skonius, „Miki‘s Pizza“ planuoja praplėsti picų skonių įvairovę.

Pagrindinė naujosios vietos ypatybė bei susidomėjimo priežastis kauniečiams – picerijos komandos požiūris į picos tešlą.

„Picos ir jų receptų ištobulinimas mus užvaldęs ne vienerius metus. Domėdamiesi šia tema tikime, kad geriausi skoniai bei pojūčiai klientui prasideda nuo gero picos pagrindo. Dėl šios priežasties picas kepame tik iš ne mažiau kaip 48 val. brandintos tešlos, taip kepinį paversdami ne tik lengvesniu skoniškai, bet ir mažiau apsunkinančiu virškinimo sistemą. Mes tarsi picų dirbtuvėlės, kuriose vyksta nuolatinis mokymasis ir gaminių tobulinimas. Kas kartą stengiamės picas iškepti geriau, o šis procesas – mūsų religija“, – juokiasi „Miki‘s Pizza“ vadovas.

Tarp kauniečių favoritų – buratta ir chorizo

Žvelgiant į „Miki‘s Pizza“ meniu akį traukia ir ingredientų pasirinkimas. Nuo klasikinės „Margherita“ su buivolių pieno mocarela ar „Porcini“ su troškintais baravykais bei minkštu balto pelėsio gorgonzola sūriu iki „Bacon“ su šonine bei traškiais svogūnais ar „Prosciutto“ su itališku prosciutto crudo kumpiu – tinkamą pasirinkimą bus lengva atrasti tiek mėsos, sūrių ar tiesiog vegetariškų pasirinkimų gerbėjams.

Picerijos komanda pasakoja, jog per pirmąjį mėnesį jau išryškėjo ir kauniečių mėgstamiausi pasirinkimai. Tarp jų – pica su vytinta ispaniška chorizo dešra bei pica su šviežiu itališku buratta sūriu ir trumų aliejumi.

„Atsirinkti aukštos kokybės ingredientus, tinkamus kepimo procesui, yra nuolatinė mūsų užduotis. Reguliariai bendraujame su tiekėjais, keliaujame po parodas, išbandome daugybę skirtingų to paties produkto versijų, kol atrandame mums tinkamiausią. Ypač daug dėmesio reikalauja miltai bei sūriai. Pavyzdžiui, vienas jų geriausias skonines savybes išsaugo tik tuo atveju, jei yra kepamas ne ilgiau nei 30 sekundžių. Atitinkamai, kiekvienos picos receptas reikalauja ir skirtingų gamybos metodų“, – pasakoja „Miki‘s Pizza“ vadovas.

Nuo pavasario – ir su jaukia terasa

Nors „Miki‘s Pizza“ picų dirbtuvėlės – nedidelės, jose vietos prisėsti vienu metu gali rasti iki 10 lankytojų. Šiltuoju metų laiku klientai bus kviečiami pietauti ar vakarieniauti ir jaukioje lauko terasoje, o norintys picas gali užsakyti į namus, darbo vietą ar kitur, pasinaudoję mobiliųjų programėlių „Wolt“ ir „Bolt“ pagalba.

Greta picų, „Miki‘s Pizza“ siūlo ir gaiviuosius bei karštuosius gėrimus. Vienas įdomiausių lankytojams – iš tikros matcha arbatos gaminamas matcha latte gėrimas.

Susipažinti su „Miki‘s Pizza“ meniu ar sekti picų dirbtuvėlių naujienas galima „Instagram“ arba „Facebook“ paskyroje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA