Kauniečiai nusivylę: įėjimui į parduotuvę taikomas aprangos kodas | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai nusivylę: įėjimui į parduotuvę taikomas aprangos kodas

delfi.lt 2022/11/17 19:28
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ar kada esate neįleistas į parduotuvę tik dėl to, kad parduotuvės darbuotojai nepatiko jūsų apranga? Taip nutikus viename prekybos centre Kaune, parduotuvės atstovai paaiškino, kad tokie nutikimai ateityje nepasikartos.

Į „Delfi“ kreipėsi skaitytojas Algis, kuris teigė, kad statybų darbuotojai į parduotuvę nebuvo įleisti dėl netinkamos aprangos.

„Laba diena, neturiu teisinio išsilavinimo, tačiau gal jus sudomins ši tema ir pasigilinsit. Šalia „Megos“ Kaune yra statoma parduotuvė, vyksta statybos, šalia yra prekybos tinklas „Lidl“.

Oro sąlygos nėra itin palankios darbams, drėgna, šlapia, todėl statybininkams sunku dirbant išlaikyti batus švarius, kartais išsitepa ir kelnes, tačiau išsitepę ir su darbiniais rūbais vyrai į „Lidl“ parduotuvę šalia „Megos“ nėra įleidžiami, prie durų pastatyta apsauginė, kuri rėkia, kolioja ir grasina iškviesti policijos pareigūnus, nes darbininkai yra per daug murzini.

Mano suvokimu viešoji tvarka nėra pažeidžiama, asmuo norintis patekti į parduotuve yra adekvatus, mokus ir blaivūs, tiesiog truputi murzinas. Kadangi apsauginė statybininkų neįleidžia jau nuo praeitos savaitės, todėl manau, tai yra administracijos sprendimas ir nurodymas, o ne vienkartinis atvejis.

Ar „Lidl“ parduotuvės administracija nepažeidžia žmogaus teisių ir orumo neįleisdama pirkėjų dėl jų profesijos? Ar jie turi tokia socialinę teisę neleisti žmogui nusipirkti pietų?“, – rašė skaitytojas.

„Lidl“ tinklo atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė teigė, kad darys viską, kad tokia nemaloni situacija nepasikartotų.

„Apie tokią konkrečią situaciją informacijos neturime. Bet kokiu atveju, jei taip nutiko, atsiprašome į parduotuvę negalėjusių patekti pirkėjų. Informaciją perdavėme tiek atsakingai apsaugos bendrovei, tiek ir parduotuvės personalui. Užtikrinsime, kad tokios situacijos nepasikartotų“, – rašė atstovė L. Skersytė.

Redakcijai kreipusis komentaro į „Lidl“ atstovus dėl susidariusios situacijos, skaitytojas pranešė, kad sekančią dieną po kreipimosi darbininkai buvo įleisti į parduotuvę ir jiems buvo leista apsipirkti.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA