Sinoptikai: džiugins maloni šiluma, lietaus bus nedaug | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai: džiugins maloni šiluma, lietaus bus nedaug

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio dieną mūsų šalies orus lems piečiau įsitvirtinusios aukšto slėgio srities pakraštys, pranešė Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Dangumi plauks tankūs debesys, saulė pasirodys tik retkarčiais. Kai kur, didesnė tikimybė vakariniuose rajonuose, trumpai ir negausiai palis. Vėjas pūs iš vakarų, pietvakarių, 5-10 m/s greičiu.

Popietę temperatūra kils iki 11-16 laipsnių, vėsiausia diena bus Vilniaus ir Utenos apskrityse, čia vietomis šils iki 11-12 laipsnių, šilčiausia – Tauragės ir Marijampolės apylinkėse, čia kai kur oras gali įšilti net iki 16 laipsnių. Tuo metu Kaune termometro stulpeliai kils iki 14 laipsnių šilumos.

Penktadienį aukšto slėgio sritis šiek tiek nusilps. Naktį vyraus debesuoti orai, didesnėje šalies dalyje trumpai ir negausiai palis, ar tik padulksnos. Naktį ir rytą kai kur tvyros rūkas. Vėjas pūs iš pietvakarių, 4-9 m/s greičiu. Temperatūra debesuotą naktį nekris žemiau 6-11 laipsnių.

Penktadienio dieną vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, didesnėje šalies dalyje trumpai ir negausiai palis, ar tik padulksnos. Pūs pietvakarių vėjas, 4-9 m/s greičiu. Temperatūra antroje dienos pusėje pakils iki 11-16 laipsnių.

Šeštadienį orai mažai keisis. Bus ir tankių debesų, ir giedro dangaus plotų, naktį daug kur, dieną vietomis trumpai ir negausiai palis. Naktį vietomis susidarys rūkas. Vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų, naktį 6-11 m/s greičiu, dieną stiprės iki 8-13 m/s, pajūryje gūsiai sieks iki 16 m/s. Naktį vės iki 8-13, dieną šils iki 11-16 laipsnių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA